ED&A bouwt nieuw pand

ED&A, fabrikant van elektronische besturingen, heeft aan de Franse Weg te Kalmthout de eerste paal geslagen voor de bouw van een nieuw bedrijfspand. In vergelijking met de huidige vestiging zal ED&A straks de beschikking hebben over aanzienlijk meer productie-, test- en magazijnruimte en een ruime afdeling voor R&D-ingenieurs.

Directeur Gert D’Handschotter van ED&A: "De bouw van dit pand is een stap in de verdere ontwikkeling van ED&A. We geloven dat deze verhuizing noodzakelijk is om aan de verwachtingen van de klanten te blijven voldoen. Sinds eind 2012 produceren we de custom-made elektronische besturingen ook zelf op onze eigen productielijn. Het is de bedoeling om in de toekomst het aantal producten via de eigen assemblagelijn stelselmatig uit te breiden. De facilitaire verbeteringen in het nieuwe gebouw en de mogelijkheden tot uitbreiding op de nieuwe locatie maken ED&A klaar voor de toekomst."

Naar eigen zeggen is de locatie bewust dichtbij de huidige vestiging gekozen. Gewoon even verderop in een ander deel van dezelfde industriezone. De bereikbaarheid aan de grens tussen België en Nederland is een groot voordeel voor de 45 medewerkers en bezoekers.

  

ED&A is nu nog gevestigd te Kapellen. Het nieuwe onderkomen bevindt zich in Kalmthout, Franse Weg 20 (Industriezone Bosduin). Het gebouw zal naar alle waarschijnlijkheid in oktober volgend jaar worden opgeleverd.