Eaton introduceert E-house voor extra netcapaciteit voor bedrijven en industrie

Powermanagementbedrijf Eaton introduceert E-House, een mobiel middenspanningsstation dat snel, plug & play, ingezet kan worden als schakel- en distributiestation tussen het landelijk hoogspanningsnet en het lokale middenspanningsnet.

Tags:
schets van het ehouse

Het E-house is een flexibele oplossing voor de congestie op het elektriciteitsnet. Het biedt industriële bedrijven extra productiecapaciteit als de bestaande aansluiting vol is. 

“Ons E-house is geschikt voor bedrijven die een eigen energienet willen aansluiten of juist hun bestaande energievoorziening willen uitbreiden met lokaal opgewekte energie”, zegt Johan Abbink, Sales Manager Eindgebruikers & Adviseurs. “Zo kan de benodigde netwerkcapaciteit snel en flexibel worden uitgebreid.”

Het hart van de E-house is Eaton’s uitrijdbare middenspanningssysteem Power Xpert UX: een SF6-vrije schakelinstallatie tot en met 24.000 Volt. Compact in uitvoering, flexibel in het realiseren van een groot aantal extra aansluitingen, en op afstand te bedienen en bewaken.

Via het middenspanningsstation wordt stroom geleverd aan bedrijven en wijken en wordt opgewekte energie van windmolens en zonneparken in het landelijke net gebracht.

Geen vergunning nodig

Het Eaton E-house is een kant-en-klaar mobiel station, dat op locatie geplaatst wordt en vrijwel direct operationeel is. Er zijn geen vergunningen nodig voor deze bouwvorm, en het station kan in zijn geheel zonder inzet van speciaal transport vervoerd worden naar de bestemming.

Er is inmiddels een project gestart met een landelijke netbeheerder, waarin een tijdelijke aansluitoplossing wordt gerealiseerd en het bestaande onderstation uitgebreid.

Tags:
Contactgegevens
Postbus
Postbus 23
7550 AA HENGELO
Adrespostbus 23
Postcode en plaats
7550 AA Hengelo
Telefoon074-2469111
Meer informatieInformatie aanvragen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *