E.D.&A. kiest voor Viscom 3D AOI Machine

Electronica productiebedrijf E.D.&A. (Kalmthout, Be) kreeg zowel in 2016 als in 2019 de titel Factory of the Future. Het bedrijf zoekt steeds naar innovaties voor zijn productieproces. Onlangs kocht het een Viscom 3D Automatische Optische Inspectiemachine AOI.

E.D.&A. biedt hardware en embedded software oplossingen voor onder andere machine- en apparatenbouwers. Om blijvend te kunnen voldoen aan de vraag, gaat het een nieuwe productiehal bouwen en de de productiecapaciteit vergroten. Voor het 3D inspecteren van de THT lijn heeft E.D.&A. een marktstudie gedaan en verschillende testen en metingen uitgevoerd om na te gaan welke machine het beste aansloot bij de eisen en wensen. Hieruit is de nieuwe Viscom S3016 Ultra 3D AOI als best presterend uitgekomen.

De Viscom S3106 Ultra kan zowel SMD, THT, Press-Fit, en selectieve soldeerverbindingen inspecteren in full 3D. Dankzij de door Viscom ontwikkelde en geproduceerde camera technologie worden nauwkeurige metingen van solderingen en THT pinlengtes gedaan. Naast het meten van pinnen, maken algoritmen snelle detectie mogelijk van open soldeerverbindingen, soldeerbruggen, ontbrekende pinnen en andere defecten.

Acht hoekcamera’s vervolledigen het orthogonale beeld en zorgen voor een schaduwvrije inspectie. De kleurenafbeeldingen worden vanuit alle 9 aanzichten weergegeven voor de operator, wat de verificatie van de kwaliteit van de verbindingen vergemakkelijkt.