Duurzame techniek tentoongesteld in Enschede

Tot en met 8 september is de tentoonstelling Twents Design te zien in de Bijenkorf in Enschede. De tentoongestelde ontwerpen zijn van studenten Industrieel Ontwerpen van de UT Twente en Industrieel Productontwerpen van Saxion. De ontwerpen laten zien dat duurzame techniek ook mooi kan zijn.

Decoratieve zonnecellen, een parkbank die echt ‘cradle to cradle’ is ontworpen, elektrische voertuigen: een greep uit het aanbod van de tentoonstelling van de studenten. Bezoekers van de Bijenkorf krijgen zeer uiteenlopende ontwerpen te zien: van meubelstukken en consumentenproducten tot aan elektrische voertuigen. Een prijswinnende oven op zonnekracht wordt getoond en ook verschillende ‘cradle to cradle’ ontwerpen. Daarbij neemt de ontwerper de hele levenscyclus van het project mee in zijn of haar ontwerp, inclusief de fase waarin het als afval een nieuw leven krijgt. Een duurzame en toekomstgerichte manier van ontwerpen, die sterk in de belangstelling staat.

Met de tentoonstelling, die nu voor de zesde keer wordt georganiseerd in de Bijenkorf, willen de opleidingen IO en IPO de bezoekers, het bedrijfsleven en instanties kennis laten maken met innovatieve producten. Alle producten zijn ontwikkeld door veelbelovende ontwerpers en ingenieurs, in samenwerking met bedrijven of kenniscentra. Voor de studenten is het een unieke kans om hun werk aan het grote publiek te presenteren. De meeste studenten en vertegenwoordigers van de bedrijven zijn aanwezig tijdens de opening.

Klik hier en hier voor enkele voorbeelden van het getoonde werk.