Drones in het ziekenhuis?

Het studententeam Blue Jay van de Technische Universiteit Eindhoven heeft de drone van de toekomst gepresenteerd. Patiëntjes van het Máxima Medisch Centrum speelden er boter-kaas-eieren mee. Het studententeam wil zo potentiële toepassingen voor de gezondheidszorg demonsteren.

Het bijzondere aan de drone is dat hij zelfstandig nadenkt over zijn vliegroute en opdrachten uitvoert. Daarnaast is hij voorzien van ledlampen als ogen waarmee hij emoties kan uitbeelden. Ook is hij veilig gemaakt.

Dennis Marinissen, PR-manager van het team is enthousiast: "Met deze demonstratie willen we laten zien dat de implementatie van dit soort technieken in ons dagelijks leven dichterbij is dan sommige mensen denken".

Medisch specialisten en ingenieurs van MMC zijn geïnteresseerd in zorgtoepassingen van deze drone. Zij denken onder andere aan het bezorgen van medicatie bij patiënten in het ziekenhuis. Marlies Bongers, gynaecoloog bij het Máxima Medisch Centrum, ziet de mogelijkheden: "Ik ben er van overtuigd dat innovatie in het ziekenhuis een goede bijdrage kan leveren aan de toekomst van de gezondheidszorg. Bijvoorbeeld tijdens het begeleiden van patiënten bij aankomst in het ziekenhuis naar een afspraak."

De 21 studenten dragen nu het stokje over aan een volgend team, dat verder gaat met het ontwikkelen van de nuttige drone.