Drones brengen drankjes en ballen bij golfers

Het Japanse Rakuten, een van de grootste e-commerce bedrijven ter wereld, experimenteert met drones die verfrissingen afleveren bij golfers op de golfbaan. Rakuten begint in mei met de service, op een golfbaan in de Chiba prefectuur ten zuidoosten van Tokio. De golfspelers kunnen drankjes, golfballen en dergelijke bestellen via hun mobiele telefoon. Een drone komt ze dan direct bezorgen, vanuit een centraal punt op de golfbaan.

De drones zijn ontwikkeld door het Autonomous Control Systems Laboratory, een spinoff bedrijf van de Chiba University. Rakuten bezit 20% van de aandelen van dat bedrijf en is van plan drones in te zetten op andere golfbanen en voor hun eigen e-commerce doeleinden. President en CEO van Rakuten, Hiroshi Mikitani, hoopt dat zijn bedrijf met de drones in de toekomst goederen gaat afleveren in bewoonde gebieden, bijvoorbeeld in de achtertuin of op het balkon van de klant.  

President van het drone-ontwikkelbedrijf is professor Kenzo Nonami van de Chiba University. Hij verwacht dat de dienst op de golfbaan het begin is van een innovatie-‘boom’.