Dronehelden bestormen Europa

Van 20 tot 22 juni verzamelt de top van de Europese dronesector zich op Commercial UAV Expo Europe in Brussel. Tijdens deze conferentie en vakbeurs zal een internationale jury van droneprofessionals ‘Drone Hero’-prijzen uitreiken aan de meest vernieuwende en creatieve drone-innovaties. De wedstrijd en de prijsuitreiking zijn het resultaat van een samenwerking tussen de Europese dronecluster Euka en Commercial UAV Expo Europe.

"Ik kan met trots aankondigen dat Peter Van Blyenburgh, de voorzitter van UVS International, de jury van de allereerste ‘Drone Hero Contest Europe’ zal voorzitten", vertelt Lisa Murray, event director van Commercial UAV Expo Europe. "Van Blyenburgh is een grote naam in de Europese dronesector, als organisator van het internationaal beroemde jaarlijkse RPAS Policy, Regulatory & Innovation Forum (www.rpas-conference.com/). We zijn blij dat we hem bereid hebben gevonden deze prestigieuze wedstrijd voor te zitten."

"De wedstrijd zal vijf creatieve, innoverende en/of veelbelovende dronebedrijven in Europa belonen," vertelt Mark Vanlook, voorzitter van Euka. "Er zal ook een publieksprijs uitgereikt worden, zodat naast een professionele jury ook het publiek zijn zegje kan doen." Het publiek kan trouwens nu al online zijn stem uitbrengen op www.dronecommunity.biz/drone-hero-europe/candidates-vote/ .

"De deelnemende dronebedrijven zullen dankzij deze wedstrijd op veel aandacht kunnen rekenen," voegt Peter van Blyenburgh, voorzitter van de jury, daar nog aan toe. "Ze krijgen de kans om hun businessidee voor te stellen aan de jury en aan een internationaal publiek van droneprofessionals. Ook de online exposure die ze genieten in aanloop naar de wedstrijd kan interessant zijn, en ze kunnen een ticket voor de Commercial UAV Expo Americas in Las Vegas winnen. De winnaars van de publieksprijs krijgen zelfs een gratis stand op dat evenement."

Inschrijven voor de Drone Hero-wedstrijd kan op www.dronecommunity.eu/. Bekijk de verschillende categorieën van de wedstrijd op www.dronecommunity.eu/awards.html.