Drone U.S. Army raakt precisiedoelen met 113 km/uur (video)

Defensietechnologiebedrijf Teledyne Flir Defense heeft de Rogue 1-drone met rondhangende munitie gelanceerd. Het Amerikaanse Korps Mariniers heeft al een eerste order geplaatst.

Tags:

Teledyne Flir beschrijft Rogue 1 als een snel inzetbare en optioneel dodelijke verticale start- en landingsdrone (VTOL) van de volgende generatie, ontworpen om strijdkrachten te helpen bij het uitvoeren van precisieaanvallen. Het is met name bedoeld voor het uitschakelen van stilstaande gepantserde doelen en voertuigen met een zachte huid.

Een belangrijk kenmerk van de Rogue 1 is het ontstekersysteem, waardoor de drone kan worden hersteld in het geval hij losraakt of de missie wordt afgebroken, dankzij de mechanische onderbrekingsfuncties van het ontstekersysteem. Verder beschikt Rogue 1 over elektro-optische en FLIR Boson 640+ thermische camera’s die dag/nacht verkenning en bewaking over lange afstanden bieden. Deze sensor- en kernkopconfiguratie, legt Teledynne FLIR uit, maakt nauwkeurig richten mogelijk. Operators kunnen ook modulaire ladingen bevestigen voor specifieke missies met dodelijke effecten, bedoeld voor verschillende soorten doelwitten.

Rogue 1 heeft een vliegtijd van 30 minuten en kan burst-snelheden bereiken van 113 km per uur en heeft een geschat bereik van meer dan tien kilometer.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (1)

  1. FANTASTISCH! Meer en meer techniek om de wereldbevolking te verminderen. Wordt het tenminste leefbaar voor de rest … ??? Gelukkig kunnen al die wapens gemaakt worden omdat de halve zolen van de wereld nog steeds belasting betalen. De wereld – de mensheid is ZIEK. Tijd voor een heel effectieve RESET van Moeder Aarde!?