Categories: Actueel

Drone Delivery Services koopt eerste waterstofdrone van Europa bij Friese start-up HyFly (video)

Egbert Swierts van Drone Delivery Services: "Voor de toepassingen van het duurzaam vervoeren van medische goederen is in Europa nog nooit eerder een waterstofdrone ingezet. Drone Delivery Services heeft de ambitie om dit als eerste mogelijk te gaan maken". DDS is een startup die gelooft in gepast inzetten van het luchtruim voor snelle, betrouwbare en veilige levering van essentiële producten voor iedereen.

In het programma @North van de drie Noordelijke provincies staat autonoom vervoer centraal. Naast testen op het water, de weg en op het spoor wordt er ook ingezet op autonoom vliegen. Binnen dit programma zal DDS zich de komende jaren richten op het testen en valideren van autonome vliegtechnieken. Het gaat hier om innovatieve oplossingen zoals het slim en duurzaam vervoeren van medische goederen of spoedpakketten met drones. In dit programma wordt er gekeken naar routes in landelijke gebieden in de provincies en mogelijk naar de Waddeneilanden.

De drone

HyFly (Drachten) biedt hybride drones aan die verticaal kunnen starten en landen en die tijdens de vlucht vliegen als een normaal vliegtuig. De VTOL-drone is speciaal bedoeld voor het transport van urgente goederen in uitdagende omgevingen zoals steden en offshore-omstandigheden. Om een hoog laadvermogen over lange afstanden te vervoeren, is hij uitgerust met een voortstuwingssysteem met waterstofbrandstofcellen. Het tandem-kantelvleugelconcept maakt windbestendig gebruik mogelijk in compacte gebieden zoals daken in steden:

Redactie Engineersonline

Recent Posts

TU Delft houdt kritieke-grondstoffen-week

'Kritieke grondstoffen' in grote hoeveelheden nodig hebben in Europa - maar we halen ze uit…

17 uur ago

Helen Kardan van ASML naar TNO

Helen Kardan is TNO's nieuwe Director Science & Technology voor de High Tech Industry unit.…

17 uur ago

Control Techniques en KB Electronics nu Nidec Drives

Control Techniques en KB Electronics vormen sinds 1 mei 2024 Nidec Drives. Control Techniques en…

19 uur ago

Hitma Groep neemt KS Perslucht over

Hitma Groep heeft KS Perslucht overgenomen. Het in Haarlem gevestigde bedrijf sluit met zijn productassortiment en…

19 uur ago

Is hout de beste optie voor een windturbineblad?

De Duitse fabrikant van houten windturbinebladen Voodin Blade Technology heeft 's werelds eerste prototype-installatie aangekondigd…

20 uur ago

FME: ‘Europees investeren in technologisch leiderschap is goed voor Nederland’

FME en Orgalim (de Europese koepel van de technologische industrie) pleiten voor het centraal stellen…

21 uur ago