Draadloos laden met NXP-technologie

Het eerste conceptproduct uit de samenwerking tussen GBO en NXP is een feit. Tijdens de International Consumer Electronics Show (CES 2015) die begin januari plaatsvond in Las Vegas werden de door GBO ontworpen wireless charging modules gepresenteerd. De modules laten de laatste techniek op het gebied van draadloos laden – ontwikkeld door NXP – zien.

NXP is gespecialiseerd in een breed scala van halfgeleiders en staat wereldwijd bekend om de chips die zij ontwikkelen voor toepassing in consumenten-, computer-, automotive-, en industriële producten. Eindproducten komen daar normaal gesproken niet aan te pas. Het feit dat NXP tijdens de beurs een conceptproduct presenteerde waarin de innovatieve technologie geïntegreerd was, trok wellicht daardoor extreem veel aandacht onder de bezoekers.

 "De in Las Vegas gepresenteerde tafel voor het draadloos laden van telefoons is het eerste conceptproduct dat uit de samenwerking is voortgekomen. Voor ons was dit een unieke kans om bij een multinational als NXP in de keuken te kijken naar de communicatietechnieken van morgen", aldus Dennis van den Beuken, directeur van GBO Design. Het Helmondse ontwrepbureau nam de totale ontwikkeling van het conceptproduct voor zijn rekening.

Rick Dumont, marketingdirecteur bij NXP vult aan: "De technologie die wij ontwikkelen is vrij complex. Om deze grijpbaar te maken en de toepassingsmogelijkheden te verduidelijken zijn conceptproducten een succesvolle tool. De samenwerking met dit ontwerpbureau geeft ons de mogelijkheid deze concepten te presenteren met een aantrekkelijk design. De enthousiaste reacties van de bezoekers en de enorme media-aandacht die het ontwerp kreeg in Las Vegas lieten zien dat het design goed in de smaak viel. Er werden zelfs diverse video-opnames gemaakt door online mediabedrijven."