DHL start dronebezorgdienst

DHL is in China een dronebezorgdienst gestart. Volgens het bedrijf brengen de drones de bezorgtijd op hun zogeheten 8-kilometerroutes terug van 40 naar 8 minuten. De kosten worden gereduceerd met maar liefst 80% en ook de CO2-voetafdruk wordt kleiner.

De drones worden door medewerkers beladen bij strategisch geplaatste mini-magazijnen die DHL’smart cabinets noemt. De drone brengt zijn vracht zelfstandig naar een ander smart cabinet, waar hij in een lege locker wordt geplaatst. Daar kan de klant het pakket ophalen door een code te scannen en gezichtsherkenning.

Het bedrijf gebruikt de Falcon-drone van het bedrijf EHang: een 91 cm breed apparaat dat 9,5 kilo weegt en daarbovenop nog 5,4 kilo kan vervoeren. De maximale vluchtduur bedraagt beladen 18 minuten en onbeladen 38. De maximale snelheid is 64 km per uur. De Falcon is uitgerust met een GPS en een optische sensor zodat hij zijn weg naar het afleverpunt kan vinden. Daarnaast is hij voorzien van 8 rotoren zodat hij altijd in de lucht kan blijven, mocht er een rotor tijdens zijn vlucht defect raken.