Development Club/IoT Paviljoen staat in teken van IoT-toepassingen

In deze editie van de WoTS exposeren acht bedrijven in het Development Club / IoT paviljoen. Zoals gebruikelijk draait hier alles om het op maat ontwikkelen van elektronica voor klantspecifieke toepassingen. Op de stands staan recent opgeleverde projecten zodat je als de bezoeker live de nieuwste elektronicatoepassingen kunt ervaren. Dit jaar is er nog meer aandacht voor Internet of Things toepassingen en uitdagingen.

Exploded view van de DLTi sensor van Wireless Value voor het meten van omgevingstemperaturen. De nauwkeurige sensor kan meer dan vijf jaar toe met een AA 3,6 V lithiumbatterij bij een meetinterval van 2 minuten.

Blue Engineering, GBO Innovation makers, Ideetron, QbayLogic, Salland Electronics, Spinnov, Thal Technologies en Wireless Value hebben met elkaar gemeen dat ze elektronica onwikkelen en toepassen, en dat ze op het Development Club / IoT paviljoen te vinden zijn. Ieder met zijn eigen insteek, werkwijze, expertisegebied en projecten. De bedrijven stellen zich hieronder kort voor, maar ga vooral langs bij het paviljoen om je te laten inspireren.

Blue Engineering

Blue Engineering ontwikkelt technische totaaloplossingen. Van idee tot prototype en van proof of concept tot aan serieproductie. De engineers opereren veelal op het snijvlak van mechanica, software, elektronica, natuurkunde en duurzaamheid. Typische vragen die worden opgepakt zijn: ‘ik heb een technisch idee’ (en kan je dat ontwikkelen tot een baanbrekend product, van concept tot en met realisatie) en ‘ik wil een nieuwe machine of een bestaande machine en/of productielijn verbeteren’ (en kunnen jullie ons in de rol van ontwikkelpartner naar de volgende stap helpen).

IoT wordt ingezet voor bijvoorbeeld het monitoren van percelen voor telers, het meten van het CO2-gehalte in kantoren of kassen en het uitlezen van machines. Projecten worden uitgevoerd door multidisciplinaire teams met kennis op het gebied van sensoren, nodes, gateways en cloudoplossingen.

GBO Innovation makers

Met meer dan 30 jaar ervaring in productontwikkeling is GBO Innovation makers uitgegroeid tot een full-service designbureau dat zich richt op het hele spectrum van productontwikkeling, inclusief de levering van producten. Door combinatie van de creatieve instelling met bewezen technische expertise stelt het bedrijf de ambities van klanten in innovatieve oplossingen te kunnen transformeren.

Samen met Ranpak heeft het bedrijf een iF Design Award 2022 gewonnen voor De Geami Wrap ’n Go, een handmatige papierconvertor die een duurzame verpakkingsoplossing biedt voor de retailmarkt. Gestanst kraftpapier wordt gevormd tot een 3D-honingraatstructuur, waardoor het een bescherming en demping biedt bij het inpakken van een groot aantal producten. De metalen behuizing is ontworpen met duurzaamheid en flexibiliteit in het achterhoofd.

Ideetron

Bij Ideetron, dat in 2018 de WoTS-gadget Proximo heeft ontworpen, staat het verduidelijken van de technologische verwarring tussen de mens en machine centraal. Bij het ontwerpen van elektronica wordt extra aandacht besteed aan kostprijs, prestatie en levensduur. De maatwerkprojecten worden altijd met elektronicacomponenten opgebouwd. Vanuit een analyse met betrekking tot het elektronische probleem of de optimale technische invulling worden een of meerdere oplossingen ter keuze voorgelegd.

Competenties zijn onder meer: elektronica ontwerp, draadloze communicatie, schematic design en PCB ontwerp/layout, FPGA ontwerp, RF protocol-stack ontwerp (met de RF-modules van HopeRF) en embedded software/firmware.

Development Club/IoT Paviljoen staat in teken van IoT-toepassingen
In de webshop van Ideetron vindt je dit LoRa Nexus Board, dat een Arduino mini met een LoRa RF-module combineert. Ideaal voor test en educatie.

QBayLogic

Je kunt tegen flinke uitdagingen aanlopen wanneer een CPU te weinig rekenkracht biedt of te veel energieverbruik heeft. QBayLogic heeft voor complexe automatiseringsbehoeften een modelgebaseerde methode ontwikkeld waarmee je onder andere FPGA’s en dedicated processoren efficiënter en ‘first time right’ kunt programmeren. De kracht van de methode is dat het gehele ontwerpproces in software wordt gerealiseerd, waardoor snel en effectief kan worden gesimuleerd en getest. Een voordeel van de software is dat de engineers controle hebben over de details van de FPGA-architectuur en dus de efficiëntie daarvan zelf in de hand hebben. Elke stap in het ontwerpproces is bovendien bewijsbaar en testbaar. Dat maakt de oplossingen voor klanten ‘first time right’, waardoor hun time-to-market wordt verkort.

Development Club/IoT Paviljoen staat in teken van IoT-toepassingen
Het ontwerpen van FPGA’s is een complexe bezigheid. Met een ontwerpomgeving waarbij op alle niveau’s dezelfde taal wordt gebruikt, versnelt en vereenvoudigt QBayLogic het ontwikkelproces.

Salland Electronics

Salland Electronics biedt via het ThingsWay platform een snelle toegang tot IoT-oplossingen. Het platform is snel aan te passen aan klantwensen, zoals integratie van eigen in- en uitgangen en/of sensoren. Zijn de standaard sensoren en in- en uitgangen voldoende, dan kunnen vrijwel direct via het cloudplatform meldingen gegenereerd en data verzameld worden.

Het bedrijf heeft meer dan 20 jaar ervaring met IoT-oplossingen, eerst met vaste verbindingen, later via M2M en meest recent via het LTE-M mobiele netwerk. Zo worden ondergrondse vuilniscontainers al sinds eind jaren 90 op afstand gemonitord. Een van de meest recente projecten is de slimme dakgoot, waarbij sensoren de vervuiling in een dakgoot meten om voorspellend onderhoud mogelijk te maken.

Development Club/IoT Paviljoen staat in teken van IoT-toepassingen
The ThingsWay van Salland Electronics combineert diverse sensoren, in- en uitgangen met directe communicatie naar het mobiele netwerk.

Spinnov

Spinnov is bedreven in productontwerp, elektronica-ontwerp en software-ontwikkeling voor technische innovatie op aanvraag. In de afgelopen vijf jaar heeft Spinnov in vele markten gewerkt. Soms als onderdeel van een ontwikkeling en soms de totale ontwikkeling. Voorbeelden van projecten zijn SmartGoals, een interactieve trainingsmethode met led-technologie, en PROSpike dat bedrijven met een balie en/of bar helpt om een veilige afstand te bewaren tussen personeel en gast of klant. De slimme en eenvoudige afstandsmeter detecteert en waarschuwt als mensen binnen de 1,5 meter komen. Voor HTM is de software geïmplementeerd die van doen heeft met de op TETRA-technologie gebaseerde communicatie van een in ieder voertuig aanwezige computer, die communiceert met de bijsturing.

Thal Technologies

Thal Technologies ontwikkelt en produceert hoogwaardige, klantspecifieke led-modules voor de professionele markt. Denk hierbij aan magazijnverlichting, straatlampen, offshore/helikopterdek, windmolens en overal waar duurzame verlichting wordt ingezet. Er is een uitgebreid productiepark voor het produceren van klantspecifieke led-modules en conversie van thermal interface materiaal.

Ook is het bedrijf gespecialiseerd in het vinden van oplossingen bij overmatige warmte in elektronische producten. Zo levert het thermisch geleidende materialen voor de elektronica-industrie. Naast thermische pasta kan je tegenwoordig kiezen uit diverse soorten thermische geleidende tapes, lijm, siliconen rubber en elektrische isolatiefolies.

Wireless Value

Wireless Value ontwikkelt draadloze meetsystemen voor betrouwbare informatieoverdracht. Een team van specialisten werkt aan de ontwikkeling van meetsystemen voor onder andere procesoptimalisatie. Deze producten zijn niet alleen feilloos. Ze worden ook duurzaam ontwikkeld en zijn duurzaam in gebruik. De behuizingen zijn gemaakt van 100% gerecycled materiaal dat tegen een stootje kan en lang meegaat.

De focus voor de eigen producten en diensten ligt op marktsegmenten als farma & lab, agri en sport & play. Daarnaast wordt gewerkt aan klantspecifieke ontwikkelopdrachten rondom draadloze technologie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *