Delft Hyperloop presenteert volledig zwevende, schaalbare pod

De Helios II van Delft Hyperloop is een volledig zwevende pod, met een koelingssysteem en een energie-efficiënte magnetische motor. Dit maakt de pod volgens het team beter te produceren op grote schaal, wat de implementatie in een hyperloop netwerk een stap dichterbij brengt.

Tags:

Met het ontwerp zal Delft Hyperloop meedoen aan de European Hyperloop Week in Edinburgh, Schotland, waar zij de wereldtitel opnieuw willen behalen. 

Magnetische motor

Dit jaar heeft het team een motor gebouwd die het voertuig niet vanuit de baan voortstuwt, maar zich direct op de pod bevindt. Hierdoor zitten er veel minder kostbare materialen in de baan wat de infrastructuur een stuk makkelijker en goedkoper te implementeren maakt. Om de rolweerstand weg te nemen, zal de pod helemaal geen contact meer hebben met de baan. Dit wordt gedaan door het creëren van elektromagnetische velden in verticale en laterale richting van de pod. Ook dit is een stap om efficiënt hoge snelheden te bereiken.

Koelingssysteem

Deze elektrische componenten op de pod zorgen voor veel hitte. Om te zorgen dat die weg blijft van de meeste kritieke onderdelen heeft Delft Hyperloop een zogeheten hittebatterij ontworpen met daarin een type was die alle hitte kan opslaan zonder dat de temperatuur toeneemt.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *