Dekra opent nieuw laboratorium in Taiwan

Internationale expertorganisatie Dekra breidt zijn testactiviteiten verder uit in Oost-Azië en opent een nieuw laboratorium voor het testen van automotive gerelateerde producten in Hsinchu, Taiwan. Daarmee komt het bedrijf tegemoet aan de groeiende vraag naar het testen en certificeren van technologische innovaties op het gebied van het ‘Internet of Vehicles’ en e-mobility.

Mede door de opkomst van het ‘Internet of Vehicles’ is onze wereld de afgelopen jaren steeds meer online en verbonden geworden. Maar er zijn ook zorgen over toegenomen connectiviteit en interoperabiliteit. Dekra springt op deze ontwikkelingen in door zijn serviceportfolio uit te breiden met nieuwe testfaciliteiten. Dit in aanvulling op het al bestaande wereldwijde netwerk. Hsinchu IoV Laboratory, het zesde ‘state of the art’ laboratorium dat Dekra in een half jaar in Oost-Azië opent, biedt een geïntegreerd servicepakket voor de automotive waardeketen.

Een belangrijk deel van Dekra’s strategie is om zijn aanwezigheid in Oost-Azië, als innovatiehub en groeimarkt, verder te vergroten. Hsinchu IoV Laboratory is een substantieel onderdeel van de investeringen die Dekra doet om testfaciliteiten in te richten die onder één dak op technologie gebaseerde oplossingen bieden voor de dynamische automotive markt.

Hieronder vallen onder meer:

  • Connectiviteit en interoperabiliteit;
  • Elektromagnetische compatibiliteit (EMC) en radiofrequentie (RF);
  • Veiligheidstesten en certificeringen;
  • Chemische en materiaaltesten;
  • Performance en betrouwbaarheidstesten en failure analyse;
  • Energie-efficiëntie;
  • Toegang tot wereldwijde markten.

"Het ‘Internet of Vehicles’ is een markttrend die het potentieel heeft de toekomst van de auto-industrie volledig te bepalen. Als ‘s werelds grootste tester en certificeerder voor de automotive sector en met meer dan 90 jaar ervaring als expertorganisatie, willen we een belangrijke rol spelen in het waarborgen van de performance en veiligheid van deze nieuwe, zich nog ontwikkelende technologie", vertelt Bert Zoetbrood, CEO van Dekra in Nederland en tevens wereldwijd verantwoordelijk voor de business unit Product Testing & Certification.