De 800V EV Transitie: de cruciale rol van HIL simulatie

In de evolutie van de electrische autoindustrie, vindt een verschuiving plaats naar 800V architectuur.  Deze whitepaper gaat in op de redenen van deze verandering, de uitdagingen, en de belangrijke rol hierbij van HIL ( hardware in the loop ) simulatie.

Door: Pickering Interfaces

Electrische voertuigen (EV’s) gebruiken op dit moment de 400 V architectuur, maar 800 V wordt de volgende stap. Onderdelen hiervoor moeten 800 V ruim voldoende aankunnen, en moeten ook duurzamer zijn dan de eerder gebruikte onderdelen tot 400 V.

Wanneer de testapparatuur, die nu gebruikt wordt voor 400 V EV, al hogere spanningen aankan, kan deze ook worden gebruikt voor 800V. Als dat niet zo is, en de testapparatuur is gebaseerd op het PXI of LXI platform, dan zijn er eenvoudige aanpassingen.

De whitepaper gaat verder in op:

  • Waarom 800V EV architectuur betekent dat het Battery Management System ( BMS) complexer wordt, en er meer duurzamere componenten nodig zijn
  • De voordelen betreffende efficientie, bereik, en laadtijden.
  • Hoe HIL simulatie voordelen biedt als het gaat om vroegtijdige storingen, verbeteringen aan het ontwerp, en het besparen van kosten.
  • Waarom High Voltage switching, RTD simulatie, en Fault Insertion van belang zijn voor de ontwikkelingen in EV.

URL: https://hubs.ly/Q02Bq9SF0