Dassault Systèmes neemt Intercim over

3D en PLM-expert Dassault Systèmes heeft Intercim LCC overgenomen voor $ 36,5 miljoen. Met de overname van deze aanbieder van oplossingen voor productieautomatisering en productiemanagement voor sterk gestandaardiseerde industrieën, komt de volledig digitale fabriek een belangrijke stap dichterbij.

Voor productinnovatie zijn ook innovaties in productieprocessen noodzakelijk. Door de toevoeging van Intercim aan het virtuele productieplatform Delmia, kunnen klanten aantonen dat wat zij hebben geproduceerd ook exact conform de planning is. Bijvoorbeeld voor certificeringen. Met deze koppeling zet Dassault Systèmes een volgende stap voor PLM: het leveren van digitale continuïteit van de engineeringfase tot en met de daadwerkelijke productiewerkzaamheden.

Realtime inzicht 

In een ideale wereld wordt elk product ‘in één keer goed’ gemaakt. Dit betekent volledig conform de ontwerpintentie en gecertificeerd voor gebruik. Het certificeringsaspect van de nieuwe Delmia-uitbreiding, is vooral relevant voor de lucht- en ruimtevaart en de life-sciences markten, waar veiligheid tijdens en na de productie een grote uitdaging vormt.

John Todd, CEO van Intercim licht toe: "Engineers kunnen nu met real-time inzicht in het productieproces aantonen dat hun ontwerpen in overeenstemming zijn met de layout en de mogelijkheden van het bedrijf. Andersom krijgt het productiepersoneel de mogelijkheid om problemen die ze tegenkomen te analyseren en aan de engineers voor te leggen."

Digitaal ontwikkelen, simuleren en virtueel valideren

Globalisering is nog altijd een belangrijke industrietrend. Een belangrijke voorwaarde voor het gebruik van wereldwijde productiesystemen is een goed gebalanceerd productienetwerk, waarmee zeer geavanceerde productieprocessen tegen lagere kosten kunnen worden uitgevoerd. Het met Delmia digitaal ontwikkelen, simuleren en online uitvoeren van wereldwijde productiesystemen, maakt het mogelijk om nieuwe concepten virtueel te valideren. Tevens kan men die processen tot de maximale capaciteit optimaliseren.

De combinatie van delmia en Intercim verenigt de fabrieksmedewerkers en productie- en productontwikkelaars. Daardoor ontstaat een beter gemeenschappelijk begrip over de gemaakte producten en mogelijke afwijkingen tijdens de productie. Voor klanten resulteert dit in een snellere correctie van fouten, verbetering van de productkwaliteit en een hogere efficiëntie in de productie.