Dag van de Oppervlaktetechnologie 2019

Last van corrosie onder isolatie? Benieuwd naar het thermisch spuiten in de vliegtuig-MRO-industrie? Of nieuwsgierig naar de laboratoria van de TU Delft? Dan is het een idee om een kijkje te nemen op de Dag van de Oppervlakte- technologie, die Vereniging Industrieel Oppervlaktebehandeld Nederland (Ion) 13 november houdt bij de TU Delft.

De vraag naar geavanceerde oppervlaktetechnieken wordt net zoals de verantwoordelijkheid voor de applicateur steeds groter en de verwachtingen aan de coating steeds hoger. Daarom gaan de ontwikkelingen in de oppervlaktetechnologie heel snel en is het voor kennisinstellingen, applicateurs en toeleveranciers noodzakelijk om nieuwe technieken te ontwikkelen. Maar ook de gebruiker zal bijgepraat moeten worden over de mogelijkheden.

Voor al deze stakeholders biedt de Dag van de Oppervlaktetechnologie een kans om in een beperkte tijd veel kennis te verzamelen, en wellicht de basis te leggen voor grensverleggende toepassingen.

Dit jaar wordt de Dag van de Oppervlaktetechnologie gecombineerd met een rondleiding door de laboratoria van de TU Delft, de Algemene Ledenvergadering van Vereniging ION en de verplichte updateworkshops van Vereniging Qual.ION voor de kwaliteitslabels Qualicoat, Qualisteelcoat en Qualanod.

In het programma is er veel ruimte om te netwerken en eventueel een bezoek te brengen aan The Green Village van de TU Delft.

Gedurende de middag zijn er diverse presentatie geprogrammeerd met onderwerpen als:

  • Meten van Chroom(VI) in verf
  • Geavanceerde experimentele en modelmatige benaderingen om corrosie van metalen beter te begrijpen en te voorspellen
  • Corrosie onder isolatie, een sluipmoordenaar in de industrie
  • Gerecycled aluminium als mogelijk probleem voor de oppervlaktebehandelende industrie
  • Veilige werkwijzen met CMR-stoffen (waaronder Chroom(VI)) en het project ‘Voorkomen van blootstelling’
  • Transportcoatings op staal en het verwijderen daarvan
  • Thermisch spuiten in de vliegtuig MRO industrie
  • Chroom(VI)-vrije coatingtechnologie voor de vliegtuigindustrie