Cybersecurity TV Nederland van start

Cybercrime ontwikkelt zich steeds sneller. Aanvallers bedenken telkens weer slimme nieuwe methoden om beveiligingsmaatregelen te omzeilen, met soms ernstige gevolgen voor bedrijven. Toch blijft het bewustzijn over cybercriminaliteit en de noodzaak om hiertegen effectieve maatregelen te nemen, achter bij de ontwikkelingen.

Tags:
een hacker met de tekst 'hacked' en 1tjes en 0-tjes
Afbeelding van Pete Linforth via Pixabay

Om hierin verandering te brengen en om het bedrijfsleven op begrijpelijke wijze te informeren over de methoden en achtergronden van cybercriminelen, is Barracuda donderdag 17 november gestart met ‘Cybersecurity TV Nederland’. In deze serie van vier afleveringen bespreken securityexperts actuele onderwerpen, bieden inzichten over achtergronden en geven tips.

In de eerste aflevering van Cybersecurity TV Nederland bespraken Erik Westhovens, ethisch hacker (die o.a. kwetsbaarheden in DigID aan het licht bracht) en auteur van het boek ‘13. Ransomwared’, Stefan van der Wal, security expert bij Barracuda, en tafelheer Judah van Wees de hacker-mindset. Hoe kan je een hacker beter begrijpen? En met welke cybersecurity innovaties kan je cybercriminelen te slim af zijn? Deze aflevering is hier terug te kijken.

Dit zijn de onderwerpen van de volgende drie afleveringen:

  • Episode 2 (1 december) – Met Dave Maasland van ESET, over een digitaal veilig Nederland
  • Episode 3 (15 december) – Met de Nederlandse Politie, over moderne cybercrime en No More Leaks
  • Episode 4 (12 januari) – Terug- en vooruitblik, met securityspecialisten van Microsoft Nederland

Cybersecurity TV Nederland wordt om 11:00 uitgezonden. Aanmelden kan via deze link.

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *