Categories: Actueel

Copa-Data viert wereldwijde uitbreiding

Nu doet het bedrijf nog eens een investering van 10 miljoen euro voor het hoofdkantoor in Salzburg (Oostenrijk). Het bedrijf voorziet een toenemende vraag naar digitalisering in de kernmarkten manufacturing, energy en infrastructure, waarmee het vorig jaar 54 miljoen euro omzet genereerde.

Ondanks de wisselende economische omstandigheden in de kernsectoren, realiseerde het bedrijf in 2020 een groei van zes procent ten opzichte van de jaaromzet. Deze groei betekent volgens CEO Thomas Punzenberger een toenemende behoefte aan digitale tools om bedrijven te ondersteunen in de vluchtige marktomstandigheden van vorig jaar.

Het bedrijf breidde zijn personeelsbestand uit tot 300 werknemers wereldwijd. Onder meer werd een nieuw team opgezet om de nieuwste dochteronderneming te leidengevestigd in Riyadh (Saoedi-Arabië).

De resultaten hebben geleid tot verdere investeringen in het hoofdkantoor van het bedrijf in Salzburg, Oostenrijk. In oktober 2020 is de basis gelegd voor een energiezuinige faciliteit die plaats biedt aan nog eens 120 werknemers. Het state-of-the-art gebouw moet Copa-Data in staat stellen om haar wereldwijde dochterondernemingen en distributeurs beter te ondersteunen door middel van administratieve functies, terwijl ook de thuisbasis waar zenon wordt ontwikkeld en ontworpen, verbeterd wordt.

Het zenon softwareplatform is een tool voor data capture, analyse, machinebesturing en automatisering. Zenon kan worden geïmplementeerd in productiefaciliteiten, energienetten en infrastructuurprojecten. In mei 2021 werd een grote release beschikbaar gesteld, zenon 10. Deze versie biedt een geïntegreerde totaaloplossing, die is ontwikkeld om gebeurtenissen op te lossen die zich in de afgelopen twaalf maanden hebben voorgedaan.  

In Nederland wordt Copa-Data vertegenwoordigd door SigmaControl.

Redactie Engineersonline

Recent Posts

TU Delft houdt kritieke-grondstoffen-week

'Kritieke grondstoffen' in grote hoeveelheden nodig hebben in Europa - maar we halen ze uit…

1 dag ago

Helen Kardan van ASML naar TNO

Helen Kardan is TNO's nieuwe Director Science & Technology voor de High Tech Industry unit.…

1 dag ago

Control Techniques en KB Electronics nu Nidec Drives

Control Techniques en KB Electronics vormen sinds 1 mei 2024 Nidec Drives. Control Techniques en…

1 dag ago

Hitma Groep neemt KS Perslucht over

Hitma Groep heeft KS Perslucht overgenomen. Het in Haarlem gevestigde bedrijf sluit met zijn productassortiment en…

1 dag ago

Is hout de beste optie voor een windturbineblad?

De Duitse fabrikant van houten windturbinebladen Voodin Blade Technology heeft 's werelds eerste prototype-installatie aangekondigd…

1 dag ago

FME: ‘Europees investeren in technologisch leiderschap is goed voor Nederland’

FME en Orgalim (de Europese koepel van de technologische industrie) pleiten voor het centraal stellen…

1 dag ago