Congres Domotica voor duurzaam, veilig en comfortabel wonen

De afgelopen jaren hebben veek ontwikkelingen plaatsgevonden op het gebied van
domotica. De producten worden slimmer, huizen en gebouwen worden slimmer en bewoners komen steeds meer centraal te staan. Maar er is nog veel te leren, hoe stemmen we deze technologie op elkaar af en integreren we deze op de juiste manier?

Het congres "Domotica voor duurzaam,veilig en comfortabel wonen" belicht alle aspecten van technologie, gebruik, ervaringen en nieuwe mogelijkheden van domotica. Tijdens het congres zal blijken dat domotica veel meer behelst dan alleen zorg. Het congres beoogt juist om alle andere mogelijkheden en kansen aan het licht te brengen en te bespreken. Want met domotica kan veel meer gerealiseerd worden; zoals een  comfortabel en gezond leven voor iedereen.

Een van de netwerkbedrijven legt uit hoe in de nabije toekomst slimme woningen het goedkoopst energie kunnen inkopen. Een overzicht van de betekenis van echte breedband op het "nieuwe tv-kijken" en de betekenis hiervan voor de infrastructuur van een woning, komt ook in het ochtendprogramma aan bod.

In de namiddag zijn er vijf parallele workshops, waarin 4 sprekers dieper ingaan op deelaspecten van slimme technologie naar en in slimme woningen: duurzaam wonen, veiligheid en toegangscontrole, glasvezel, een flexibele basisinfrastructuur en hoe je een domoticaproject doelmatig en efficiënt aanpakt. Met maar liefst 24 presentaties is het congres interessant voor iedereen die zich bezig houdt met slimme technologie naar en in de woning.

Het congres zal plaatsvinden op donderdag 8 april in Evoluon te Eindhoven.

Kijk hier voor meer informatie