Clean City en HyMove presenteren waterstof aangedreven generator voor het snelladen van EV’s

Clean City, HyMove en Venema hebben hun eerste mobiele, off-grid stroomgenerator met een waterstofbrandstofcel voor het snelladen van elektrische voertuigen opgeleverd.

Vlnr AlbertoCaetani, Theo Hendriks, Melvin Venema en Agim Gjinali

Ze doopten het apparaat GameChanger 1. Hij kan simultaan twee elektrische voertuigen opladen met een vermogen van in totaal 120 kW en is ontwikkeld om te voorzien in de behoefte van de haven van Livorno, een grote Europese hub voor elektrische auto’s. De EV’s worden ermee aan boord van de schepen opgeladen.

Eind 2024 willen ze GameChanger 2 presenteren, de mobiele off-grid megawatt charger met een vermogen van 800 kW DC op een trailer, die simultaan vier auto’s kan opladen of één elektrische  truck volgens de nieuwe standaard voor Megawat Charging Systems (MCS).

Clean City and HyMove gaan een strategisch partnership aan voor de productie van 2.000 mobiele oplaadunits (in bestelauto’s en containers), waarmee ze heel Europa willen bedienen. Tijdens de bek

Geen belasting elektriciteitsnet

“Met onze oplossing dragen we bij aan een groenere wereld, maar tegelijkertijd reduceren we de noodzaak voor enorme, langetermijninvesteringen in de elektrische infrastructuur, die steeds meer onder druk staat en zelfs dicht tegen het verzadigingspunt aan zit. Onze oplossingen betekenen een verlichting voor de Nederlandse infrastructuur, maar ook voor Europa en de hele wereld”, aldus CEO Theo Hendriks van HyMove.

“Off-grid DC power is voorbestemd om de echte game changer in de e-mobility te worden”, zei Agim Gjinali, oprichter en CEO van Clean City, “zeker in een scenario met een sterk groeiende behoefte aan DC stroom voor data centers en de beperkte capaciteit van het AC-netwerk. In de energiemix van 2050 zal de lokale opwekking van energie met behulp van waterstof een dominante positie innemen.” 

Alberto Caetani, COO van Clean City: “We staan voor een echte revolutie. Tot nu toe gingen mobiele en off-grid oplossingen allemaal in de richting van powerbanks; batterijpakketten die vanuit het elektriciteitsnet opgeladen worden om vervolgens zelf elektrische voertuigen op te laden. Clean City brengt een echte mobiele generator op de markt die in staat is om met decentraal opgewekte groene energie continu 24/7 EV’s op de laden zonder daarbij een aanslag te doen op het toch al overbelaste elektrisch net.”

Partners

Clean City, een Zwitsers engineeringbedrijf, heeft het Integrated Multi Generation System (IMGS) ontwikkeld voor het snelladen van EV’s met gelijkstroom.

HyMove ontwerpt en bouwt waterstofbrandstofcelsystemen voor schone mobiliteit en stationaire energievoorziening. De HyMove brandstofcelsystemen worden al gebruikt in bussen, schepen, en de bouw en bij containerhandling.

Venema E-Mobility Charge Systems Venema (VECS) ontwerpt en levert laad- en batterijsystemen; met name voor de heavy duty markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *