Circular Industries gaat Urban Mining-fabrieken bouwen die metalen terugwinnen uit e-waste

Circular Industries heeft Urban Mining-fabrieken ontwikkeld die metalen en edele metalen terugwinnen uit afgedankte printplaten, een vorm van elektronisch afval, en zal deze ook bouwen, bezitten en exploiteren. ING treedt op als Sole Coordinator en Mandated Lead Arranger van de senior schuldfaciliteiten.

Circular Industries heeft een nieuwe fabrieksconfiguratie ontwikkeld die volgens het bedrijf zelf ‘aanzienlijke ecologische en economische voordelen ten opzichte van de bestaande industriële methoden’ biedt. ‘Wij zullen de voorwaarden voor leveranciers van elektronisch afval verbeteren en zal daarmee de inzamelingspercentages verhogen en streven ernaar impact te creëren, door lokale markten te voorzien van metalen die van belang zijn voor de energietransitie.’

Het team Metals, Mining and Fertilizers van ING Bank heeft samen met Circular Industries een structuur gedefiniëerd waarmee de financiering in de loop van 2023 kan worden afgesloten. Als Sole Coordinator zal de bank deze structuur, samen met Circular Industries en een panel van adviseurs, nader uitwerken. Het resultaat zal dienen als blauwdruk voor de internationale uitrol van meerdere soortgelijke fabrieken.

De schuldfaciliteiten zullen worden gestructureerd als een projectfinancieringspakket voor het eerste project van Circular Industries en zullen ongeveer tweederde van de financieringsbehoefte van het project dekken. Het project zal in Nederland worden gevestigd.