Chris Anderson spreker op The Future of High Tech

Chris Anderson – topondernemer en schrijver van de bestseller ‘The long tail’ – is een van de keynote sprekers op The Future of High Tech. Anderson spreekt op 25 mei op het internationale evenement waarmee Twente wil laten zien dat het tot de wereldtop behoort op het gebied van high tech innovatie en ondernemerschap. Op 24 en 25 mei ontmoeten (internationale) ondernemers, leiders uit de industrie en investeerders die zich bezighouden met disruptieve innovatie, elkaar in Twente. The Future of High Tech, georganiseerd door Technologie Kring Twente, Kennispark Twente, Saxion en de Universiteit Twente, is aangesloten bij Startup Fest Europe.

Chris Anderson heeft een indrukwekkende staat van dienst als schrijver en als ondernemer. Hij heeft diverse succesvolle ondernemingen opgericht, waaronder DIY Drones, GeekDad en BookTour. Momenteel staat Anderson aan het roer van het Amerikaanse bedrijf 3D Robotics waarvan hij medeoprichter is en dat al meer dan 100 miljoen dollar aan durfkapitaal heeft opgehaald. Het bedrijf startte in 2009 met de ontwikkeling en productie van hobbydrones en richt zich nu ook op professionele drones en datacollectie voor het bedrijfsleven. Anderson heeft diverse prestigieuze prijzen en eervolle vermeldingen op zijn naam staan en wordt gezien als een van de grote denkers van deze tijd op het gebied van technologie en innovatie.

In het begin van zijn carrière werkte Anderson bij wetenschapsbladen Science en Nature en bij The Economist. Vervolgens werd hij hoofdredacteur van het beroemde magazine Wired dat zich richt op de invloed die opkomende technologieën hebben op de samenleving. In 2006 maakte Anderson furore met de bestseller The Long Tail: Why the Future of Business Is Selling Less of More, een boek dat wereldwijd is uitgegroeid tot een (management)klassieker. In het boek beschrijft Anderson de businessmodellen van winkels als Amazon.com, Bol.com en iTunes en laat hij zien waarom we in de toekomst minder zullen verkopen van meer. Bedrijven halen door de opkomst van het internet een groter gedeelte van hun omzet uit (een grote hoeveelheid) producten waarvan ze er maar weinig verkopen. Hoe groter het assortiment, hoe hoger de omzet dus zal zijn. 

The Future of High Tech

Jaap Beernink, ondernemer en medeorganisator van The Future of High Tech, is bijzonder verheugd dat Anderson zal spreken op het evenement. "Anderson is voor mij een bron van inspiratie en kennis en staat symbool voor de manier waarop technologie de wereld daadwerkelijk kan veranderen. Dat beschrijft hij in zijn boek en realiseert hij ook daadwerkelijk in de praktijk met zijn bedrijf 3D Robotics. Het is fantastisch dat we hem naar Twente hebben weten te halen. De expertise en de ondernemende attitude van Anderson sluiten namelijk naadloos aan bij het evenement en deze regio. Ondernemers, overheden en kennisinstellingen hebben in Twente namelijk een samenhangend ecosysteem weten te creëren op het gebied van ondernemerschap en high tech innovatie en hebben meer dan 30 jaar ervaring opgebouwd op dit vlak. Bovendien is Twente aan het uitgroeien tot een Europese hotspot op het gebied van dronetechnologie."

Op 24 en 25 mei komen ondernemers, leiders uit de industrie en investeerders uit de hele wereld naar Twente, om elkaar te ontmoeten en deel te nemen aan een inhoudelijk programma waarin disruptieve innovatie en ondernemerschap centraal staan. Doel van het evenement is om direct bij te dragen aan de groei van nieuwe en bestaande high tech bedrijven door ze bijvoorbeeld de juiste internationale contacten op te laten doen. Als je investeerders of juist investeringskansen wilt vinden, of als je partners uit de industrie of jong talent wilt ontmoeten: dan mag je dit evenement niet missen.

The Future of High Tech is aangesloten bij het Startup Fest Europe, waarmee Nederland zich internationaal als broedplaats voor startups en innovatieve bedrijven op de kaart zet. Het evenement The Future of High Tech wordt georganiseerd door Technologie Kring Twente, Kennispark Twente, Saxion en de Universiteit Twente. Startup Fest Europe is een initiatief van Neelie Kroes, special envoy bij StartupDelta. 

Op de website http://www.thefutureofhightech.com/ is meer informatie te vinden over het evenement. Op 30 maart begint de verkoop van de tickets voor het evenement via de website.