CCI verwerft meerderheidsbelang S4 Energy

Castleton Commodities International (CCI) heeft een meerderheidsbelang verworven in S4 Energy, een Nederlandse bedrijf dat grootschalige energieopslagsystemen ontwikkelt, bezit en exploiteert.

S4 Energy bouwt hybride opslagsystemen door lithium-ionbatterijen op netschaal te combineren met de eigen Kinext-vliegwieltechnologie. Het heeft een operationele portefeuille van 25 MW in Nederland en een projectpijplijn in verschillende stadia van ontwikkeling en bouw. Het bedrijf streeft ernaar om de komende 300 jaar meer dan 3 MW aan langdurige opslagactiva in heel West-Europa te bouwen.

“We zijn verheugd om samen te werken met S4 Energy als aandeelhouder en kijken ernaar uit om nauw met hen samen te werken om het bedrijf te ontwikkelen tot een pan-Europees platform van schaal. Deze investering weerspiegelt onze overtuiging dat energieopslag een belangrijke factor zal zijn voor decarbonisatie, met behoud van de stabiliteit en betrouwbaarheid van het elektriciteitsnet in Europa’” aldus Mohit Singh, vice president in het European Principal Investments-team van CCI.

Leo Visser, CEO van S4 Energy: “We zijn erg enthousiast en trots om CCI als meerderheidsaandeelhouder te verwelkomen. Met hun internationale netwerk, expertise en toegang tot kapitaal zullen we in staat zijn om de inzet van onze netgekoppelde energieopslagprojecten aanzienlijk te versnellen en kunnen we de toegevoegde waarde van onze eigen Kinext-opslagtechnologie ook in andere toepassingen promoten.”

CCI is een wereldwijde handelaar in energiegrondstoffen met geïntegreerde bedrijven die zich richten op marketing, merchandising en handel in grondstoffen, en het eigendom, de exploitatie en de ontwikkeling van grondstoffengerelateerde infrastructuuractiva.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *