Call for Papers Hannover Messe geopend

Exposanten op de Hannover Messe 2022 (30 mei – 2 juni) presenteren oplossingen voor de wereldwijde uitdagingen van klimaatverandering. Hoe ontwikkelen ze dergelijke producten? Door digitalisering, kunstmatige intelligentie, automatisering en duurzame energieconcepten te combineren. Tal van exposerende bedrijven nemen deel aan de Call for Papers om hun concepten, technologieën en best practices aan een wereldwijd publiek te presenteren. Heb je ook een idee of concrete oplossing voor de industrie? Meld je dan aan voor 23 maart.

Het conferentieprogramma van 2022 omvat drie podia: het Industry 4.0 podium (hal 8), het Energy 4.0 podium (hal 12) en het Tech Transfer podium (hal 2). Alle podia livestreamen hun dagelijkse programma. De deadline voor inzendingen is 23 maart.

Het Industry 4.0-podium behandelt onderwerpen als automatisering en sensortechnologie, cloud en infrastructuur, data-analyse en -beheer, digitale platforms, robotica, IT-beveiliging, kunstmatige intelligentie en machine learning, evenals de rol die de circulaire economie speelt bij het verminderen van CO2 uitstoot. Het Industry 4.0 Forum trekt jaarlijks zo’n 7.000 bezoekers.

Op het Energy 4.0 podium bespreken experts uit de energiesector de nieuwste trends en oplossingen voor een energie-intelligente toekomst. Onderwerpen variëren van uitbreiding van hernieuwbare energie en opslagcapaciteit, energie-efficiënte en CO2-neutrale productie, digitaal energiebeheer en energiemonitoring, en duurzame mobiliteit tot elektrificatie, sectorkoppeling, circulaire economie, hulpbronnenefficiëntie, groene waterstof, gebouwautomatisering, slimme meting en smart grids.

Op het Tech Transfer-podium presenteren wetenschappers en onderzoekers hun nieuwste projecten op het gebied van toegepast industrieel onderzoek. Het programma brengt wetenschap, bedrijfsleven en politiek samen om zich te concentreren op kennisuitwisseling, technologieoverdracht en het vinden van oplossingen voor hangende uitdagingen in de industrie.