Brandstofcelintegrator zepp.solutions kan opschalen met 3 miljoen euro subsidie

Zepp.solutions, ontwikkelaar van waterstofbrandstofcellen en spin-off van het waterstofraceteam ‘Forze’ van de TU Delft, krijgt 3 miljoen euro van het Energietransitiefonds Rotterdam en een Rotterdamse tech-investeerder voor uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten. 

Vorig jaar ontving zepp.solutions een subsidie van 2 miljoen euro van het Europese Just Transition Fund ter ondersteuning van de ontwikkeling van hun nieuwe assemblagefabriek in de regio Rotterdam, die een capaciteit van 1000 systemen per jaar zal hebben en zo’n 100 nieuwe banen zal creëren.

Het bedrijf ontwerpt en produceert sinds zijn oprichting in 2017 drop-in brandstofcelsystemen voor verschillende heavy-duty markten in Europa en heeft al systemen geleverd aan klanten als Terberg Special Vehicles, KLM, Concordia Damen, Total Energies en Dynell.

De producten van Zepp bevatten hard- en software om waterstofgas om te zetten in bruikbare elektriciteit met een hoge efficiëntie en vermogensdichtheid. De systemen zijn bedoeld voor middelzware tot zware toepassingen als vrachtwagens of machines en scheepswerven.

Recente voorbeelden van toepassingen met zepp’s technologie zijn de ‘Ab Initio’, een binnenvaartschip van Concordia Damen en meerdere Liebherr graafmachines en de yard tractor van Terberg Benschop.  Aankomende integraties zijn onder andere twee waterstof-elektrische 44T vrachtwagens (Europa) en een mobiele stroomaggregaat voor vliegtuigen dat zal worden ingezet op Schiphol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *