Branchegroep Nevat EMS ontwikkelt Iphone-app voor congres

Op 27 maart 2012 wordt het derde EMS-congres voor de elektronica-industrie gehouden. Het congres wordt georganiseerd door de EMS-groep (Electronic Manufacturing Services) van Nevat (Nederlandse Vereniging Algemene Toelevering). Speciaal voor dit congres is een app ontwikkeld voor de Iphone. Met de app kunnen gebruikers op overzichtelijk wijze meer informatie over het congres inwinnen.

Met de realisatie van de gratis app verwacht Nevat EMS het doelpubliek van het congres op een nieuwe, handige manier te voorzien van informatie. Via de app kunnen gebruikers het programma inzien, meer informatie lezen over de sprekers en hun linked-in-profielen en over de locatie. Ook kan men zich via de app aanmelden voor het congres en een reactie achterlaten. Op de dag van het congres is de app ook te gebruiken als handzaam programmaboekje. De app voor het EMS is hier te downloaden.

Op het congres worden alle partijen die actief zijn binnen de professionele elektronicabranche bij elkaar gebracht. Zowel OEM-bedrijven, system suppliers, system developers, EMS-bedrijven, toeleveranciers als dienstverleners zullen aanwezig zijn op het congres.

Key-note sprekers zijn:

  • Ab van der Touw, CEO van Siemens Nederland; Hij spreekt over nieuwe businessmodellen in de hightech sector;
  • Rob Karsmakers, locatiedirecteur van Philips Drachten, waar in 2011 veel productie is terugkomen uit het verre oosten;
  • Harry Vaes, vice-president van Philips Innovation Services spreekt over totstandkoming van toekomstige innovaties in de maakindustrie

Hiernaast leveren ASML-imec en Nevat EMS Technologie zelf interessante bijdrages over hoe beter geld te verdienen valt met elektronicaproductie. Ook komen de kansen in de markt aan bod: Jan Hadders, CEO van Dacom (wereldmarktleider en winnaar MKB-innovatie-award 2011) vertelt over de mogelijkheden van sensortechnologie en Stichting Zero Emissie busvervoer heeft het plan om het busvervoer in Nederland sterk te verduurzamen. Het dagvoorzitterschap is in handen van Jan van Setten.  

Meer informatie over het congres is te vinden op http://www.emscongres.nl/.