Brabant heeft nu bussen met ‘Brainport pakket’

Sinds maandag rijdt er in Brabant een nieuwe generatie VDL Zero Emissie bussen, voorzien van allerlei technologie, waaronder het zogeheten ‘Brainport’ pakket; hiertoe behoren veiligheidssystemen zoals Forward Collision Warning en een Blind Spot Detection systeem.

Tags:

Door de volledig elektrische aandrijflijn, waarbij batterijpakketten in de vloer liggen en de motoren in de wielen zijn geïntegreerd, is er ruimte voor 92 passagiers. Er is veel aandacht besteed aan de chauffeursomgeving, waarbij geen concessies zijn gedaan aan ergonomie, bedieningsgemak, comfort en veiligheid. Martijn Mentink, regiodirecteur van busmaatschappij Hermes: “Met deze nieuwe zero emissie-stadsbussen zetten wij de volgende stap naar een volledige uitstootvrije vloot in Zuidoost-Brabant.”

Gratis meerijden

Inwoners van Eindhoven kunnen een gratis ‘Zero Emissie dalurendagkaart’  aanvragen om na de ochtendspits een dag gratis met de bus te reizen. Deelnemende lijnen zijn stadslijnen 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 12, 14, 15, 16, 17 en 114. De actie loopt tot en met 30 juni.

Later dit jaar volgen de volgende 32 nieuwe bussen die Hermes heeft besteld. Deze streekbussen zullen grotere afstanden kunnen afleggen en daardoor zichtbaar gaan zijn buiten Eindhoven.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (1)

  1. Een bus met 92 passagiers is voor een normale bus uitgesloten. Ik zag met Kerst vorig jaar in Mexico-city 3-delige bussen met een dubbele harmonica. Daarmee zou het kunnen, maar zijn dat soort bussen in Nederland toegestaan??