Bosch Rexroth wint derde Hermes Award

Bosch Rexroth heeft de Hermes Award gekregen voor zijn Smart Flex Effector: een sensorgebaseerde compensatiemodule (eindeffector) voor robots, met onafhankelijke, nauwkeurige kinematica in zes vrijheidsgraden.

prijsuitreiking

Het apparaat kan worden gebruikt in handling- of verbindingsprocessen met nauwe toleranties in automatiseringstechnologie of robotica, met belastingen tot 6 kg. De positie van werkstukken of het hanteren van objecten kan worden waargenomen door robots die zijn uitgerust met de Smart Flex Effector. Het scala aan toepassingen is divers, omdat het ook geschikt is voor samenwerking tussen mens en robot als een add-on-apparaat voor een verscheidenheid aan robots.
 
“Nauwe interactie tussen mens en robot neemt een centrale positie in bij het oplossen van dringende economische, maatschappelijke en demografische uitdagingen: van het optimaliseren van industriële assemblage tot het verhogen van de productiviteit in de landbouw tot het ondersteunen van medisch en verplegend personeel in de vorm van assistentierobots”, verklaarde juryvoorzitter Reimund Neugebauer, voorzitter van de Fraunhofer Society. “De Smart Flex Effector stimuleert efficiëntie en diversiteit in het gebruik van robots, het creëren van kwantificeerbare waarde voor de industrie, het milieu en de samenleving. Met de prijs voor dit project gaat de Hermes Award voor de derde keer naar Bosch Rexroth. Gefeliciteerd met deze uitstekende prestatie.”

Eventueel een kop

Contactgegevens
Postbus
Postbus 32
5280 AA BOXTEL
AdresKruisbroeksestraat 1
Postcode en plaats
5281RV Boxtel
Telefoon0411-651951
Meer informatieInformatie aanvragen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *