Binnenkort definitieve beslissing over 8Rlicht-badge voor WOTS

De traditionele beursgadget voor de WOTS 2016, die van 4 … 7 oktober plaats vindt in Utrecht, is deze keer ontwikkeld door SallandElectronics. Het betreft een programmeerbare naambadge, gebaseerd op 8Rlicht – het fietsachterlicht dat al eerder door Salland werd bedacht *). Deze maand wordt besloten of de badge inderdaad zal worden geproduceerd voor de WOTS.

Bezoekers aan de World of Electronics – een van de pijlers van de WOTS – kunnen een exemplaar van de gadget aanvragen als ze zich aanmelden voor een beursbezoek. Op de badge kan via een ledmatrix niet alleen de naam van de drager worden getoond, maar ook andere geprogrammeerde berichten.  

De badge bestaat uit een PCB met SMD led’s, een bluetooth-chip, batterij, twee knopjes en een micro-USB aansluiting om de batterij te laden. Voor degenen die er verder mee willen experimenteren kunnen enkele soldeerpads worden aangebracht waarmee de badge ook via UART kan worden aangestuurd.

De behuizing van de badge bestaat in dit voorstel uit een dun 3D-geprint onderdeel (zwart ABS) met daaroverheen een witte sticker die het bericht van de led’s doorlaat. Omdat dit onderdeel niet de hele PCB bedekt, houdt de badge een vrij ‘technische look’. ook houdt dit het gewicht van het 3D-geprinte onderdeel laag en daarmee ook de kosten.

Een ander 3D-geprint wit onderdeeltje, dat tijdens de assemblage wordt geplaatst, houdt de batterij op zijn plaats.

De batterij is rond en 1 cm dik. Doordat er op die plaats geen behuizing zit, blijft het geheel toch tamelijk plat.

De badge zal voorafgaand aan de beurs worden geproduceerd, mits er voldoende sponsors worden gevonden om het project mogelijk te maken – en men ervan overtuigd is dat een efficiënt productieproces kan worden gerealiseerd. Nog deze maand zal de haalbaarheid worden vastgesteld. Bovendien wordt beoordeeld of er modificaties op het projectvoorstel en de ‘bill of materials’ gewenst zijn.

Kijk hier voor meer informatie over de WOTS 2016

*) Studenten ontwerpen slim fietsachterlicht