Biertje? Denk: Single Pair Ethernet, IO-Link, Profinet, PLC besturing, een scherm en natuurlijk een visualisatie systeem

Bier bestaat uit vier ingrediënten: water, mout, hop en gist. Al eeuwen verstaan wij de kunst om van deze vier basis ingrediënten bier te brouwen. Aan het chemisch proces is niets veranderd, maar aan de technologie wel. Dirk Kop, Technical Manager bij Jumo, vertelt op de Wots wat er nu allemaal bij komt kijken voordat het bier uit de tap stroomt.

Afbeelding van Tibor Janosi Mozes via Pixabay

Tijdens het seminar ‘Digitalisering: gebruik & visualisatie van data’ (World of Industry, Technology and Science; 24 t/m 27 september) geeft hij hier een presentatie over. Hij legt het brouwproces uit en beantwoordt de vraag: wat bepaalt de koolzuurgraad, de smaak en de volheid van bier?

“Als je een moderne brouwerij ontleedt,” vertelt Kop, “ontrafel je een complex proces dat bestaat uit tal van onderdelen. En op verschillende niveaus is hier sprake van verregaande digitalisering. Om je een bescheiden voorstelling te geven: Single Pair Ethernet, IO-Link, Profinet, PLC besturing, een scherm en natuurlijk een visualisatie systeem. En met het visualisatie systeem kun je online meekijken wat er binnen het brouwproces allemaal gaande is.”

Eén van de voordelen van automatisering is dat we steeds specifieker de verschillende parameters kunnen veranderen. We zijn nu instaat om heel doelgericht aan de knoppen te draaien, zodat we een variatie aan bier kunnen brouwen met een afwisseling in smaak en beleving.

“Een kleine aanpassing in de ingrediënten heeft invloed op het uiteindelijke resultaat. De automatisering die door brouwerijen wordt toegepast is een enorme efficiëntieslag.”

Het verschil tussen traditionele en moderne brouwerijen is aanzienlijk. Een moderne bierbrouwerij is een industriële omgeving. Alleen de ontvangstruimte refereert nog naar de klassieke koperen ketels en ruwe mannen met grote leren schorten voor. Dirk benadrukt dat de automatiseringsstap verantwoordelijk is voor de enorme sprong in efficiëntie die het bierbrouwproces heeft veranderd. “Dankzij automatisering hebben we nu een enorme variatie aan prachtige bieren om uit te kiezen,” concludeert hij.

Tijdens zijn presentatie legt Kop uit waarom meetgegevens als temperatuur, druk, flow en niveau belangrijk zijn en hoe ze in de besturing van het proces hun taak vervullen. Naast Jumo leveren Kensan, Euchner en Yokogawa een bijdrage aan het seminar.

Meer informatie en aanmelden

Registreer je voor een bezoek aan de World of Industry, Technology & Science en volg het seminar Digitalisering: Gebruik & Visualisatie van Data op 27 september. Bezoek de website voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (1)