Betonprinter 3D-print een huis van twee verdiepingen, compleet met kolommen (video)

In de VS en Canada worden de eerste 2 verdiepingen tellende 3D-geprinte gebouwen voltooid. Het gebouw in de VS is ook het grootste 3D-geprinte woongebouw tot nu toe in de Verenigde Staten (370 m2). In beide projecten is gebruik gemaakt van een Bod2 3D bouwprinter van Cobod.

Betonprinter 3D-print een huis van twee verdiepingen, compleet met kolommen

Hachem Domloj, directeur van aannemingsbedrijf Cive: “We kunnen zien hoe deze technologie en de aanpak van ons team de schaalbaarheid bieden voor grotere commerciële ontwikkelingen. Gezamenlijk veranderen we de manier waarop ons land bouwt en maken we de weg vrij voor meer betaalbare woningen, een hogere constructieve integriteit en snellere bouwmogelijkheden.”

Het project van 370 m2 toont de mogelijkheden van 3D-printtechnologie, massa-personalisatie en ontwerpoplossingen die conventionele bouwmethoden in het proces integreren. Als je 3D-betonprinten combineert met houtskeletbouw, kan je beide materiaalsystemen strategisch gebruiken, wat de toepasbaarheid van 3D-printen in de VS kan vergroten – omdat houtskeletbouw hier een van de meest voorkomende constructietechnieken is.

Betonprinter 3D-print een huis van twee verdiepingen, compleet met kolommen (video)

Deze hybride bouwaanpak is ontwikkeld voor het ontwerp van dit project, door Hannah. Leslie Lok: “Het is structureel efficiënt, gemakkelijk repliceerbaar en materieel responsief. Het project benadrukt ook het potentieel van massaal op maat gemaakte architecturale componenten om aan de behoeften van huiseigenaren te voldoen.”

Het gebouwontwerp is geconceptualiseerd als een reeks geprinte kernen die functionele ruimtes en trappen bevatten. De ruimtelijke kernen zijn verbonden door een houten frame om een ​​architecturale afwisseling van beton en ingelijste interieurs te produceren. Het schaalbare ontwerp- en bouwproces van het project is toepasbaar voor meergezinswoningen en gemengd gebruik.Het project profiteert van de modulariteit van Cobod Bod2-portaalprinter voor zijn ontwerplay-out.

Peri 3D Construction heeft inmiddels zes projecten voltooid in Europa en in de VS met behulp van Cobod Bod2-printers, waaronder het eerste 3D-geprinte huis in Duitsland en het grootste 3D-geprinte appartementengebouw van Europa.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *