Besparen met ketenefficiency – Learnshop op Event Efficiënt Aandrijven

Moderne industriële elektromotoren zijn dermate ver doorontwikkeld dat de mogelijkheden voor verdere efficiëntieverhoging complex, kostbaar en marginaal zijn. Met ketenefficiëntie is echter relatief eenvoudig veel winst te behalen door het vermijden van ongeschikte combinaties en het toepassen van slimme besturingen.

Hierover spreekt manager Besturingstechniek Hans Korteweg van Elsto op Event Efficiënt Aandrijven.  

Door Elsto:

Besturingen, aandrijvingen en aangedreven machines zijn in verschillende sub-samenstellingen te meten en te vergelijken. Daarnaast is steeds duidelijker te achterhalen wat het negatieve effect is op het milieu, voorafgaand aan, tijdens, en na de normale levensduur. Het product met het laagste energieverbruik heeft niet altijd de minste milieueffecten. Het gaat om de ‘kosten’ gedurende de gehele levensduur. Met nieuwe vergelijkingsmethoden is eenvoudig te bepalen waar het fruit het laagst hangt en wat het kost om het te plukken.

Slimme keuzes

Tijdens de lezing over besparen met Keten efficiëntie vertelt een praktijkman wat er kan en hoe: "Met slimme keuzes zijn grote besparingen in aandrijfsystemen  te behalen, zowel bij de initiële aanschaf als operationeel. Met een praktijkgericht voorbeeld en onderliggende berekeningen is te zien hoe duurdere systemen zichzelf meestal snel terugverdienen."

Het bedrijf presenteert zich in onderstaande video: