Belangstelling voor veilig en gezond werken neemt jaarlijks toe

Veilig Werkt Beter verwacht dit jaar meer dan 4000 bezoekers en zo’n 125 exposanten. Het vakevent over veilig en gezond werken trok in 2014 bijna 2500 bezoekers.

Met het themaplein ‘Duurzame inzetbaarheid van personeel’ is nu praktisch alles op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen onder één dak te vinden. Veilig Werkt Beter 2015 vindt plaats van 6 t/m 8 oktober 2015 in de Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch.

Gevaarlijk

Onveilig werken brengt de bedrijfscontinuïteit ernstig in gevaar door schade en steeds hoger wordende claims, slechte reclame en productiestilstand. Het positieve effect is dat bedrijven hun performance sterk verhogen doordat zij orders gegund krijgen en besparen op kosten als zij veilig en gezond werken op orde hebben. ‘Geld verdienen met veilig en gezond werken’ is dan ook het thema van de komende editie van Veilig Werkt Beter.

Regels in de praktijk

Veiligheid wordt vaak gezocht in meer regels. Meer regels moeten worden gehandhaafd. En, bij overtreding ervan volgt een boete. De praktijk kan niet in allesomvattende regels worden gevangen. Met goede voorbeelden wordt vaak meer bereikt. Veilig Werkt Beter speelt hierop in met het Risico Inventarisatie & Evaluatie-spreekuur; een theaterprogramma met zestig voordrachten, waaronder best practices en demonstraties. Hier ervaren bezoekers zelf het veilig gebruiken van heftrucks en hulpmiddelen voor veilig werken op hoogte, tillen en brandbestrijding.

Innovaties

Er is veel aandacht voor innovaties. Vorig jaar ging de innovatieprijs naar FoamShield, een innovatieve vezel-opsluitingstechniek voor asbestsanering van Actatrio. Extra aandacht is er op Veilig Werkt Beter 2015 voor PSA (psychosociale arbeidsbelasting), een veilige en gezonde werkplek, PBM en gedrags- en cultuurverandering. Op de vorige editie bleek de interesse in BHV, machineveiligheid, certificering, werken met gevaarlijke stoffen en incidentbestrijding gestegen. Mede daarom krijgen deze onderwerpen de komende editie meer aandacht.

Meer info: http://www.veiligwerktbeter.nl/