Bedrijven azen op megacontracten EU-satellieten

Bedrijven lopen zich warm voor de megacontracten om Europese gps-satellieten te bouwen. Ministers van Verkeer van de 27 EU-landen bespraken gisteren hoe ze het project gaan aanbesteden. De satellieten zijn met 3,4 miljard euro de grootste EU-aankoop ooit. De gps-satellieten moeten Europa in 2013 onafhankelijk maken van Amerikaanse of andere navigatiesystemen. Het Nederlandse Dutch Space […]

Bedrijven lopen zich warm voor de megacontracten om Europese gps-satellieten te bouwen. Ministers van Verkeer van de 27 EU-landen bespraken gisteren hoe ze het project gaan aanbesteden. De satellieten zijn met 3,4 miljard euro de grootste EU-aankoop ooit. De gps-satellieten moeten Europa in 2013 onafhankelijk maken van Amerikaanse of andere navigatiesystemen.

Het Nederlandse Dutch Space uit Leiden, dochterbedrijf van EADS, dingt naar de bouw van zonnepanelen voor alle satellieten. ,,We hadden al een contract voor de eerste vier. Nu gaan we concurreren voor de resterende 26”, zei woordvoerder Geert Menninga woensdag.