Kiwa en Vinçotte bundelen krachten

Geplaatst op 01 december 2021 om 16:50 uur
Kiwa en Vinçotte bundelen krachten
Door hun krachten te bundelen, zetten Kiwa en Vinçotte een stap om een one stop shop voor Testing, Inspectie en Certificatiediensten (TIC) te vormen, die klanten wereldwijd kan ondersteunen met een breder pakket aan diensten.

De sector van de Tics maakt wereldwijd een ontwikkeling door die wordt gekenmerkt door de opkomst van nieuwe werkterreinen en nieuwe vaardigheden (cybersecurity, hernieuwbare energie, enz.), de digitale transitie (nieuwe soorten apparatuur die moet worden geïnspecteerd, nieuwe inspectietechnieken, online en in realtime) en een fenomeen van concentratie van industriële spelers dat het concurrentie landschap aanzienlijk verandert.

 

In deze context heeft Vinçotte het voornemen aan te sluiten bij de internationale Kiwa-groep om een sterke gemeenschappelijk service portfolio uit te bouwen. De overdracht is onderhevig aan de goedkeuring van de Belgische mededingingsautoriteit, die verwacht wordt in het eerste kwartaal van 2022. Wanneeer de Belgische mededingingsautoriteit haar goedkeuring heeft gegeven, zal de overdracht voltooien.

 

Positieve synergie

Vinçotte zal zijn werkgelegenheidsniveau en zijn kennis- en beslissingscentra behouden en over de nodige middelen beschikken om zijn digitale transformatie voort te zetten binnen de Kiwa groep. Het merk en de diensten zullen behouden blijven en worden aangeboden aan nieuwe internationale markten via het Kiwa-netwerk. De organisatiestructuur en het management van Vinçotte zal ongewijzigd blijven.

Door hun lot te verbinden en gesterkt door hun gemeenschappelijke DNA, zal het nieuw te vormen bedrijf knowhow, kennis en R&D bundelen om bestaande en nieuwe klanten in de Benelux en daarbuiten nog beter en breder te kunnen bedienen, het vergroot de slagkracht om nieuwe methoden van werken en portfolio te ontwikkelen en draagt bij aan optimalisatie van testing- en labofaciliteiten.

 
© Engineersonline.nl