Focus op energiebesparing tijdens Efficiënt Aandrijven

Geplaatst op 22 september 2021 om 04:44 uur
 Focus op energiebesparing tijdens Efficiënt Aandrijven
Na een lange periode kan ook uitgeverij MYbusinessmedia weer live congressen & evenementen organiseren. Het eerste evenement is op 13 oktober en betreft het Efficiënt Aandrijven Event.
De focus van dit evenement ligt op energiebesparende oplossingen in de gehele aandrijfketen. Want het energieverbruik moet omlaag. De samenleving vraagt het, de overheid eist het en van de industrie zal steeds vaker worden verlangd dat zij daadwerkelijk rekenschap aflegt over de acties die zijn ondernomen.

Naast een exposantenplein zijn er diverse sprekers. Zo gaat Leo Smit, werktuigbouwkundige en energeticus, een lezing houden over ‘Van doelen naar actie'- Klimaatbeleid verschuift van beleidsmakers naar het bedrijfsleven. De gestelde doelen, veelal zeer uitdagend, moeten concreet worden gemaakt.

 

Maarten van Werkhoven, TPA adviseur Kennisnetwerk voor Efficiënte Elektrische Aandrijfsystemen in Nederland, presenteert de resultaten van het auditprogramma Aandrijvingen, dat samen met Techniek Nederland, Federatie Aandrijftechniek, Holland Pomp Groep, RVO en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat op poten is gezet.

 

Geurt van Bennekom, Eaton, verzorgd een presentatie over de nieuwe ErP Eco-Design richtlijn (EU) 2019/1781. Hierin staat de energie-efficiëntie als hoofddoel. We kijken waar motoren en frequentieregelaars aan moeten voldoen en wat een Power Drive System (PDS) is.

Efficiënt Aandrijven is interessant voor machinebouwers, OEM, industriële installateurs, ontwerpers/constructeurs, opdrachtgevers uit de industrie, inkopers, hoofd technische dienst en technisch kader. Het evenement vindt plaats op 13 oktober 2021 in 1931 Congrescentrum te ‘s-Hertogenbosch (NL).

 
© Engineersonline.nl