Theo Henrar volgt Ineke Dezentjé op als voorzitter FME

Geplaatst op 01 maart 2021 om 14:02 uur
Theo Henrar volgt Ineke Dezentjé op als voorzitter FME
Theo Henrar is de nieuwe voorzitter van FME. De huidige voorzitter, Ineke Dezentjé Hamming, zal het stokje op 17 juni aan hem overdragen.

"De maatschappij staat voor enorme uitdagingen, waarop technologie het antwoord is", aldus voorzitter van de selectiecommissie en FME-bestuurslid Peter Wennink. "Theo Henrar heeft in zijn diverse rollen bij Tata Steel de industrie en haar innovatiekracht mede helpen vormgeven. Met zijn enorme schat aan industriële én innovatieve ervaring en zijn contacten met bedrijfsleven en overheid, is Henrar als nieuwe voorzitter van FME de juiste persoon op de juiste plaats."

 

Henrar heeft de industrie diep in zijn hart zitten. Hij kent de industriële keten op zijn duimpje, van technostarters, handelsbedrijven, toeleveranciers tot de hightech industrie. "Als ambassadeur van de industrie is dit een heel mooi vervolg van mijn carrière", zegt hij. "De FME-lidbedrijven vormen samen een ecosysteem; de grote industrie en de midden- en kleine industrie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In die symbiose dragen zij samen bij aan het Nederlandse verdienvermogen. Ik kijk er enorm naar uit om straks verder te gaan met hen te verbinden en ze te ondersteunen bij het ondernemen".

 

Henrar is tevens voorzitter van de Raad van Toezicht van zorg- revalidatie- en onderwijsinstelling Heliomare en van de Raad van Commissarissen van Zeehaven IJmuiden.

 
© Engineersonline.nl