ISD Benelux en Elfsquad bundelen krachten

Geplaatst op 18 januari 2021 om 09:59 uur
ISD Benelux en Elfsquad bundelen krachten
ISD Benelux uit ’s-Hertogenbosch en Elfsquad uit Drachten bundelen hun krachten om de 3D CAD wereld samen te brengen met de voordelen van een product configurator. Samen kunnen zij de processen van klanten in de maakindustrie automatiseren.

Door de bundeling met de product configurator van Elfsquad en HiCAD, de 3D CAD-software van ISD Benelux, wordt er een oplossing aangeboden die engineeringstijd bespaart. Waar een klant eerst alle mogelijke opties van een project door middel van Excelsheets moest voorbereiden en doorvoeren in een CAD-model, kan dit door het gebruiken van de configurator worden geautomatiseerd. "Door de configurator van Elfsquad mee te nemen in het proces kan er een directe verbinding tussen productie en verkoop worden gemaakt", zegt Joost Swarts, Manager Sales bij ISD Benelux. Op die manier wordt er verkocht met een door engineering gevalideerd model, dat reduceert niet alleen fouten en doorlooptijd, maar het neemt ook veel frustratie tussen verkoop en engineering weg.


Wanneer er veel te kiezen valt binnen een productenpakket, kan dit tijdrovend en foutgevoelig zijn voor verkopers, dealers en de klant zelf. De configurator van Elfsquad is een weerspiegeling van het verkoopgesprek, waarbij middels het doorlopen van verkoopvragen uiteindelijk de juiste samenstelling van het product gevonden wordt. Door HiCAD en Elfsquad te combineren wordt vanuit de configuratie een CAD model gegenereerd of worden CAD parameters aangestuurd. Engineers kunnen dit model vervolgens in HiCAD nabewerken waar nodig.


Ook bestaat de mogelijkheid om gegevens automatisch te koppelen aan het ERP-systeem. Elfsquad heeft hiervoor verschillende integraties beschikbaar waardoor artikelen en stuklijsten direct gekoppeld zijn. Ook zijn de prijzen daardoor direct inzichtelijk en wordt de doorlooptijd en het aantal offerterevisies drastisch gereduceerd.

 
© Engineersonline.nl