Yokogawa koopt aandeel in Japanse start-up in polymeeraccu's APB

Geplaatst op 12 maart 2020 om 14:28 uur
Yokogawa koopt aandeel in Japanse start-up in polymeeraccu's APB
Yokogawa heeft het kapitaal van APB Corporation gekocht om de bedrijfsactiviteiten met betrekking tot energiebeheersystemen uit te breiden.

APB loopt op kop met de ontwikkeling van een nieuwe generatie lithium-ion batterijen, de zogenaamde All Polymer Battery. De bedrijven hebben afgesproken dat Yokogawa de technologie voor het energiebeheersysteem aanlevert die nodig is voor de efficiënte werking en optimalisering van grootschalige opslagaccu's.

 

APB is een Japanse startup die werkt aan de praktische toepassing van de All Polymer Battery. De accu die APB heeft ontwikkeld, heeft een hoge energiedichtheid en is flexibel in zowel vorm als omvang, waardoor de accu voor een groot aantal toepassingen kan worden gebruikt, maar in de eerste plaats als grootschalige opslagaccu voor duurzame energiebronnen als wind- en zonne-energiesystemen.

 

Conform de overeenkomst levert Yokogawa het beheersysteem voor de energieopslagsystemen (ESS) die APB gaat produceren en verkopen. Daarnaast verzamelt Yokogawa de gegevens over de staat van afzonderlijke cellen of modules en de gebruiksgegevens van het ESS om deze systemen te optimaliseren en efficiënte gebruiksplannen aan te leveren.

 

 
© Engineersonline.nl