Inrato introduceert APK voor veiligheidssystemen

Geplaatst op 09 maart 2020 om 10:35 uur
Inrato introduceert APK voor veiligheidssystemen
De afgelopen jaren heeft Inrato diverse typen machines en voertuigen als shovels en heftrucks voorzien van veiligheidssystemen. Bij installatie worden veiligheidssystemen vanzelfsprekend volgens de eisen opgeleverd echter hoe wordt gewaarborgd dat veiligheidssystemen blijven functioneren volgens de eisen?

Vanuit de recycling industrie en dc's met een eigen afvalverwerkingsinstallatie kwam de vraag naar een periodieke veiligheidscontrole. Daarom heeft Inrato de Periodieke Keuring Arbeidsmiddelen (PKA) opgezet. Met deze waarborging voldoen de klanten op dit punt direct aan de vereisten vanuit de Arbowet en de RI&E.

 

Tijdens de veiligheidskeuring wordt gecontroleerd of en hoe systemen na eerste installatie worden gebruikt en ervaren en hoe men er praktische en organisatorisch mee omgaat tijdens werkprocessen.

Het bedrijf ontvangt per installatie een keuringsrapport en PKA certificaat van de gekeurde arbeidsmiddelen. In het rapport worden naast bevindingen ook adviezen gegeven hoe de veiligheid praktische en organisatorisch verbeterd kan worden.

 
© Engineersonline.nl