Siemens heeft nu software voor digital twins van materialen

Geplaatst op 26 februari 2020 om 10:36 uur
Siemens heeft nu software voor digital twins van materialen
Siemens Digital Industries Software breidt zijn Simcenter- en Xcelerator-portfolio uit met de overname van MultiMechanics, een ontwikkelaar van eindige-elementensoftware die defecten in materialen virtueel kan voorspellen met een volgens Siemens ‘ongekend snelheids- en nauwkeurigheidsniveau’.

Om de digital twins te creëren, worden materiaaltechnologie, performance engineering, onderdeelontwerp en productie geïntegreerd met behulp van True Multiscale-technologie.

 

De implementatie van materiaaltechnologie in de digitale workflow en productie, en de daaruit voortvloeiende samenwerking tussen materiaalontwikkelaars, ontwikkelaars van productieprocessen en deelontwerpers stelt gebruikers in staat om innovatie te versnellen en kosten en ontwikkelingstijd te verminderen.

 

Door de overname van MultiMechanics breidt Siemens zijn mogelijkheden uit om digital twins voor zijn klanten te creëren. De True Multiscale-technologie van de softwareontwikkelaar maakt computerondersteunde constructieve engineering mogelijk voor onder meer polymeren, metalen, composieten en keramiek. De digital twin kan rekening houden met onvolkomenheden en variaties in de productie, de oorzaak van materiaalfalen identificeren op microstructuurniveau, en deze structuur optimaliseren voor de beste prestaties.

 
© Engineersonline.nl