Weten wat zelfrijdende auto's écht tegenkomen

Geplaatst op 11 juni 2019 om 02:07 uur
Weten wat zelfrijdende auto's écht tegenkomen
Streetwise, TNO’s real-world scenario database van voor geautomatiseerd rijden, kan vanaf nu gebruikt worden in Siemens’ simulatieomgeving Simcenter Prescan. Dit maakt snellere validatie van CAD-systemen mogelijk.

Met conventionele testen van CAD-systemen is het lastig te bepalen of een systeem afdoende is getest. StreetWise biedt statistische karakterisering van het rijgedrag. Dit behelst de waarschijnlijkheid van scenarioklassen en de variatie binnen die scenarioklassen. Op deze wijze kunnen testingenieurs de real-world dekking van de tests berekenen en weten of ze genoeg hebben getest.


Naarmate CAD-systemen steeds meer geïntegreerd en complex worden, voldoet individuele fysieke controle van separate functies niet langer om praktische veiligheid op de weg te garanderen. De StreetWise-methodiek van TNO is ontworpen om een real-world scenariodatabase samen te stellen en te onderhouden die nodig is voor simulatie, testen en validatie van CAD-functies in virtuele omgevingen zoals Simcenter Prescan.


Siemens' Simcenter Prescan maakt direct zoeken en importeren van scenario's mogelijk met behulp van de StreetWise-web-API van TNO. Scenario's worden geïmporteerd met behulp van de open standard OpenScenario. Op deze manier worden real-world scenario's beschikbaar voor grootschalige tests in de Siemens Simcenter-tool omgeving. Met gebruik van de test automation tooling Heeds kan het testen beperkt blijven tot de kritische bandbreedte en kan het systeemgedrag worden vastgesteld.

 
© Engineersonline.nl