Volvo bouwt batterijassemblagefabriek in Gent

Geplaatst op 21 mei 2019 om 14:19 uur
Volvo bouwt batterijassemblagefabriek in Gent
Volvo Car Gent is gestart met de bouw van een batterijassemblagefabriek, waar batterijen voor elektrische Volvo’s zullen worden samengesteld.

Het is de eerste fabriek waar batterijen voor elektrische Volvo's zullen worden geassembleerd. De SUV XC40 krijgt vanaf volgend jaar een 100% elektrische versie en wordt daarmee het eerste Volvo-model dat met eigen geassembleerde batterijen wordt uitgerust.


De batterijen zullen geassembleerd en getest worden op een nieuwe, flexibele lijn, De fabriek is 5.000 m2 groot en grenst aan de eindassemblagefabriek. Het afgewerkte batterijpakket wordt dus zo dicht mogelijk bij de eindassemblagelijn gebouwd.


De batterijfabriek wordt eind dit jaar opgeleverd. De eerste volledig elektrische XC40 loopt in het najaar van 2020 van de band. De Gentse collega's stomen zich intussen volop klaar om deze uitdagingen op het vlak van elektrificatie aan te gaan. "Onze medewerkers krijgen een intensieve opleiding om in deze nieuwe omgeving te kunnen werken en zullen van bij de start betrokken zijn bij deze technologie", zegt Plant Manager Stefan Fesser.

 
© Engineersonline.nl