Bedrijfsscan voor toekomstbestendige fabrieken

Geplaatst op 14 mei 2019 om 11:34 uur
Bedrijfsscan voor toekomstbestendige fabrieken
De Fabriek van de Toekomst (Fokus) lanceert een bedrijfsscan die inzichten geeft in de ontwikkelingskansen van mkb-bedrijven. De gratis online scan is ontwikkeld voor de maakindustrie en geeft ondernemers via een online rapport direct zicht op innovatiekansen.

De technologische industrie in Nederland en België staat voor grote uitdagingen. Het leveren van kwaliteit, meegaan met de nieuwe ontwikkelingen, kleine productiereeksen betaalbaar houden, snelheid kunnen garanderen, en duurzaam ondernemen. In samenwerking met Interreg wil De Fabriek van de Toekomst van deze uitdagingen kansen maken. Kleine en middelgrote industrie worden gestimuleerd om samen te innoveren in productietechnologie door kennis en faciliteiten te verbinden en proactief in te zetten. Op deze manier kunnen bij mkb-bedrijven innovaties op maat worden ontwikkeld en geïmplementeerd, die hen vervolgens helpen om te transformeren naar een toekomstbestendige fabriek.


Fokus wil kennis, faciliteiten en productietechnologieën in Nederland en Vlaanderen proactief inzetten om te transformeren naar een toekomstbestendige fabriek. Partners in het project vanuit Nederland zijn FME, TNO, Brainport Industries en Hightech NL. Vanuit de Vlaamse kant zijn Agoria, Sirris, Flanders Make, OMC en de KU Leuven betrokken.

 

Ga naar de scan
 
© Engineersonline.nl