Vansichen Linear Technology zet grootste Fanuc robot op rails

Geplaatst op 01 mei 2019 om 06:54 uur
Vansichen Linear Technology zet grootste Fanuc robot op rails
Om het bereik van de grootste Fanuc robot uit het gamma uit te breiden, ontwikkelde Vansichen Linear Technology een custom made robottrack. De robot, de M-2000iA/2300, heeft met zijn 6 assen een bereik van 3734 mm. Door die robot op een 7e as (de track) te plaatsen, vergroot de reikwijdte immens. Op dit moment staat er een demo-model tentoongesteld bij Pollers nv in Heusden-Zolder.

De M-2000iA/2300 heeft een belastingscapaciteit van 2300 kilo aan de pols, waaraan hij de naam ‘grootste tiller in de reeks' dankt. De bot is bedoeld voor zware materiaalverwerkingstoepassingen. Hij kan met gemak een auto optillen, vasthouden en plaatsen. Daarnaast zorgt de combinatie van een uitgebreid werkgebied en de flexibiliteit van 6 assen dat de M-2000iA/2300 objecten binnen een groot gedefinieerd werkgebied zeer nauwkeurig kan verplaatsen en neerzetten.

 

Robottracks tot 100 meter

"Producten met een gewicht van ongeveer 2 ton hebben vaak afmetingen waarbij het standaardbereik van de robot onvoldoende is. De track die tentoongesteld staat bij Pollers meet 12 meter, maar in theorie kunnen die tracks tot 100 meter lengte gebouwd worden", vertelt Maxime Vansichen, Managing Director van Vansichen Linear Technology. "De bot heeft zelf een bereik van bijna 4 meter, maar zware lasten zoals wagens worden maar zelden zo kort verplaatst. De tracks bestaan telkens uit stukken van maximum 6 meter en kunnen eenvoudig aan elkaar worden gebout."


"De robot weegt ongeveer 12 ton en de track (12m) nog eens 14 ton. Twee ingebouwde motoren drijven de robot aan over een tandheugel om zo over de track te bewegen (bij kleinere robotten is dat maar één motor). Het voordeel van deze track is dat de robot aan 100% capaciteit kan blijven werken tijdens het voortbewegen. De robot kan een snelheid halen van 1 meter/seconde", zegt Vansichen.

 

Samenwerking met Pollers

Om dit demo-model te realiseren werd samengewerkt met Pollers in Heusden-Zolder . Vansichen ontwikkelde de track Pollers fabriceerde hem.

 

Specs

 
© Engineersonline.nl