Ansys versnelt designs voor raceauto's Ferrari GT

Geplaatst op 30 april 2019 om 11:50 uur
Ansys versnelt designs voor raceauto's Ferrari GT
Ferrari Competizioni GT maakt sinds kort gebruik van de simulatiesoftware van Ansys om een nieuwe generatie auto-designs te ontwikkelen voor op het circuit. Door de nieuwe samenwerking kunnen engineers van Ferrari de aerodynamische prestaties van hun elite raceauto’s verbeteren met behulp van de simulatiesoftware van Ansys.

Elke twee tot drie jaar stelt het engineeringteam van Ferrari Competizioni GT zichzelf het doel om binnen 12 maanden een verbeterde raceauto te ontwikkelen. Efficiëntie is hierbij de sleutel tot succes en het team gebruikt Ansys Fluent meshing voor het leveren van turbulentiemodellen en solvers om de prestaties van hun auto's te verbeteren.


Gebruik van de nieuwe Mosaic-enabled Poly-Hexcore meshes versnelt het simulatieproces volgens het team aanzienlijk. Ferrari gebruikt geautomatiseerde workflows om hands-on ontwikkeltijd te verminderen, parallellisatie om sneller hoogwaardige meshes te ontwikkelen en een efficiëntere inzet van Ansys Fluent. Hierdoor worden er 3 keer zoveel simulaties uitgevoerd zonder extra ontwikkeltijd of -kosten.


"Mosaic-meshing heeft een flinke impact op onze aerodynamische ontwerpen. Het biedt grotere nauwkeurigheid met minder cells en solvers in de helft van de tijd", zegt hoofd GT racing car development Ferdinando Cannizzo. "Met Mosaic-technologie en de Fluent end-to-end workflow maakt ons team drie keer zoveel simulaties in dezelfde tijd en ontwikkelt auto's sneller dan ooit tevoren."


"Auto's van Ferrari Competizioni GT zijn de top als het gaat om raceprestaties. We zijn dan ook zeer trots dat we ze kunnen ondersteunen bij het ontwikkelen van nieuwe aerodynamische ontwerpen, waarmee ze nog meer overwinningen kunnen boeken", zegt Sandeep Sovani, director of Global Automotive Industry bij Ansys. "Teams zoeken altijd naar prestatieverbeteringen en Mosaic-meshing versnelt alle stappen in de simulatie-workflow en de antwoorden op designvragen, om zo maximale productefficiëntie te bieden en strakke ontwikkeldeadlines te ondersteunen."

 
© Engineersonline.nl