Noord-Nederland met zelflerende robots op Hannover Messe

Geplaatst op 03 april 2019 om 11:20 uur
Noord-Nederland met zelflerende robots op Hannover Messe
Een groep Noord-Nederlandse bedrijven en de Rijksuniversiteit Groningen staan met op de Hannover Messe met zelflerende robots. De bedrijven specialiseren zich in het bouwen van moderne fabrieken. De Noordelijke inbreng op de Hannover Messe staat dit jaar in het teken van ‘kunstmatige intelligentie.’

Door de nieuwste generatie computertechnologie worden producten zelflerend en gaan steeds betere presentaties leveren doordat ze zich aanpassen aan de gebruiker. Noord-Nederland wil op dit gebied voorop lopen.

 

Demonstratieprojecten

Om de wereld te overtuigen van zijn kunnen, zijn er in de Noordelijke stand allerlei demonstratieprojecten waaronder de robots van het RUG research institute Enteg (Engineering and Technology Institute Groningen). Deze robots voeren in teamverband taken uit. Verder presenteert Philips uit Drachten en Target uit Groningen een scheerapparaat met ingebouwde intelligentie. JB Besturingstechniek uit het Friese Oosterwolde toont een zelflerende sorteermachine en Cosmonio uit Leeuwarden en Demcon uit Groningen passen kunstmatige intelligentie toe om meettechnieken te verfijnen. De Drentse delegatie bestaat uit Sustainder, een startup dat succesvol is met intelligentie straatverlichting en Technologie Added uit Emmen, waar MKB-bedrijven van slimme en duurzame producten samen onder een dak produceren.

 

Staatsecretaris geeft startsein voor Deltaplan digitalisering

Noord-Nederland loopt voorop qua digitalisering maar het midden- en kleinbedrijf heeft juist moeite om aan te haken. Daarom lanceerde staatsecretaris Mona Keijzer, die de stand dinsdag bezocht, samen met onder andere de FME, de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie, en de Koninklijke Metaalunie een Deltaplan om deze bedrijven versneld het pad van digitalisering op te krijgen.
 
© Engineersonline.nl