Akos bestaat 50 jaar

Geplaatst op 02 april 2019 om 13:45 uur
Akos bestaat 50 jaar
Ingenieurs- en adviesbureau Akos bestaat 50 jaar. Door te innoveren en dichtbij haar kernwaarden te blijven heeft het bedrijf, dat startte als werktuigbouwkundig ingenieursbureau, zich ontplooid tot een partner voor de industrie die expertise en integrale oplossingen biedt op het gebied van mens, productie en technologie.

Akos (Advies en KOnstructiebureau Schippers) werd in 1969 opgericht door Jan Schippers, voormalig ingenieur bij VMI Group. De kernactiviteiten van het werktuigbouwkundig ingenieursbureau bestonden uit het ontwerpen en tekenen van productiemachines en installaties. Het bedrijf groeide snel en opende in korte tijd meerdere vestigingen. Ook moest er regelmatig verhuisd worden naar een groter pand. De activiteiten werden geleidelijk uitgebreid met activiteiten op het gebied van projectmanagement, codeberekeningen en mechanische (FEM) en stromingsanalyses.

 

In een halve eeuw heeft Akos veel ontwikkelingen doorgemaakt. Zowel financieel, organisatorisch als op technologisch vlak. Zo werden de tekentafels omgewisseld voor computers en werden de 2D-handtekeningen steeds vaker vervangen door 3D-tekeningen en complexe berekeningen. Periodes van zwaar weer wist het bedrijf telkens te boven te komen, om hier een lering uit te trekken voor de toekomst.

 

Inmiddels heeft Akos 130 medewerkers, een uitgebreid netwerk door Nederland en vestigingen in Apeldoorn (hoofdkantoor), Enschede, Heerenveen, Utrecht en Zwolle.

 

Kijk hier voor meer informatie over de geschiedenis van het bedrijf

 
© Engineersonline.nl