Technologiebeurzen Prototyping en MNE slaan handen ineen

Geplaatst op 18 maart 2019 om 08:58 uur
Technologiebeurzen Prototyping en MNE slaan handen ineen
In 2020 bundelen de beurzen Prototyping (geavanceerde prototyping) en MNE (industriële maaktechnologie) de krachten in de hallen van Kortrijk Xpo. Het nieuwe event vindt plaats op woensdag 5 en donderdag 6 februari 2020 en wordt de plaats waar creatieve productontwikkelaars, industriële maakbedrijven en machinebouwers voor het eerst op één locatie het grootste technologie-aanbod ontdekken voor ontwerpen, engineering, prototypen en produceren of assembleren van industriële componenten.

Op het tweedaagse event Prototyping laten industriële designers en engineeringteams zich inspireren door een breed spectrum leveranciers van prototypingtechnologie, materialen, software en dienstenverleners. Geruggensteund door Howest Industrial Design brengt Prototyping jaarlijks een beursforum, aangevuld met sessies over goed geïntegreerde productontwikkeling en innovatie met onder meer case studies in de thematieken van product design, materialencombinaties, additive manufacturing, circular economy, electronics, VR/AR enzovoort. Tijdens de laatste editie in 2018 verwelkomde de beurs 84 exposanten en ruim 2.500 bezoekers.


Op zijn beurt vormt MNE met een 150-tal exposanten en net geen 3.000 bezoekers, het traditionele Vlaamse netwerkevent voor de maakindustrie en de machinebouw. Productie- en engineeringteams treffen er een uitvoerig scala slimme bewerkingstechnologie, industriële toelevering, co-creatie, machinemaintenance en aan- en afvoerautomatisering aan.


2020 staat volgens de organisatoren symbool voor het eerste sluitstuk van de digitalisering van de maakindustrie. Met het samenbrengen van beide concepten brengen de organisatoren dan ook een heel bewust statement. De korte vermarkttermijn van nieuwe industriële producten en de toenemende mass customization vereisen een geoliede wisselwerking tussen snel en innovatief ontwerpen, engineering en produceren. De mission statements ‘Advanced Prototyping' en ‘Industrial production technology from A-Z' van respectievelijk ‘Prototyping 2020' en ‘MNE 2020' zeggen alles: de volledige waardeketen van ontwerpen tot maken én vermarkten, vormt het businessmodel van de toekomst.

 

Kortrijk Xpo

Kortrijk Xpo wordt de toekomstige ‘event hub' voor hoogtechnologische ontwikkelingen.

 

www.prototypingxpo.com

 
© Engineersonline.nl